BLOG

Polonya Eğitim Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapmalıyım?

A -A +
Polonya Eğitim Vizesi İçin Nereye Başvuru Yapmalıyım?

Avrupa'nın en kendine has ülkelerinden biri olan Polonya; öğrenci dostu olması ile de bilinmektedir. Schengen bölgesine ait bir ülke olan Polonya'ya herhangi bir amaçla gitmeden önce Polonya Schengen vizesi alınması gerekmektedir. Schengen Vizesi, toplamda 26 Avrupa ülkesini kapsayan ve aralarında sınır-pasaport kontrolünü kaldırarak serbest dolaşım hakkı tanıyan bir vize türüdür. 23 tanesi aynı zamanda Avrupa Birliği üyesi olan bu ülkelerin vatandaşları diğer Schengen ülkelerine serbestçe seyahat edebilmektedir. Schengen ülkesi olmakla birlikte AB üyesi olmayan devletler ise İzlanda, İsviçre ve Norveç’tir. Bu ülkeler özel statüdedir. Peki Polonya eğitim vizesi için nereye başvuru yapılmalıdır?

Polonya eğitim vizesi için yetkili kurumlar aracılığı ile başvuruda bulunabilirsiniz. Bugün artık tüm konsolosluklar, vize başvurularında profesyonel bir yardımın önemini vurgulamaktadır. Maddi ve manevi kayıplar yaşamamak ve vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırmak için Re-vize Profesyonel Vize Danışmanlık Hizmetleri firmamızın uzman vize danışmanlarına güvenebilirsiniz. Peki Polonya'da kaliteli bir eğitim almak için hangi okulları tercih etmeli?

Polonya'da Üniversiteler

Polonya'da sınavsız eğitim alabileceğiniz bir çok okul mevcuttur. Bunlardan ilki Jagiellonian Üniversitesi'dir. Bu saygın kurum, tarihi Krakow şehrinde bulunan ve Polonya’nın en eski yükseköğrenim kurumu olan kaliteli bir üniversitedir. Günümüzde, Jagiellonian Üniversitesi 16 fakülteden oluşmakta, 4.000 civarı akademisyenle 80’den fazla çalışma alanında 40.000’in üzerinde öğrenciye eğitim vermektedir. Polonya’da, bünyesinde üç Tıp Fakültesi bulunduran tek üniversitedir ve pek çok modern laboratuvara sahiptir. Saygın araştırmacıları ve son teknoloji altyapısıyla JU, Polonya’nın önde gelen bilimsel kurumlarından biri olup dünya genelinde önemli akademik merkezlerle işbirliği halindedir.

Polonya'da kaliteli bir eğitimin diğer adresi olan Lodz Üniversitesi, 1945 yılında kurulmuştur. Lodz Üniversitesinde az sayıda bölümde Almanca ve Fransızca eğitim de verilmektedir. Lodz Üniversitesi'nde 3800′ün üzerinde personel çalışmaktadır. Bunlardan yaklaşık 2300′ü akademik personeldir. Üniversitedeki profesör sayısı 200′ün üzerindedir. Polonya'da daha pek çok kaliteli kurum ve üniversite bulunmaktadır. Bilgi ve kayıt yaptırmak için ve vize başvurusunda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.