BLOG

Polonya Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Polonya Eğitim Vizesi Nasıl Alınır?

Orta Avrupa ülkelerinden biri olan Polonya, Baltık Denizi’ne kıyısı bulunan, 16 eyaletten oluşan yaklaşık 39 milyonluk bir nüfusa sahip bir ülkedir. Başkenti Varşova olan ülkenin resmi dili Lehçe olup İngilizce ve Almanca da halk tarafından konuşulan dillerdir. 

1999 yılında NATO’ya, 2004 yılında ise Avrupa Birliği’ne katılan Polonya, aynı zamanda Schengen ülkesidir ve Euro bölgesine dahildir. Türkiye ile yakın ilişki içerisinde bulunan Polonya, köklü ve başarılı üniversitelere ev sahipliği yapmasıyla, Türk öğrenciler tarafından tercih edilen bir ülke olmuştur.

Polonya’da eğitim almak için yapacağınız vize başvurusu için hazırlamanız gereken bazı evraklar vardır. Bu evraklar yaşınıza ve çalışıp çalışmadığınıza göre değişiklik gösterebilir. Örneğin 18 yaşından küçükseniz ve anne-babanızın pasaportuna kayıtlıysanız, vasiniz tarafından imzalanmış bir başvuru formu doldurmanız gerekmektedir. Eğitim ve yaşam masraflarınızı karşılayacak kişi yani sponsorunuzun noter onaylı taahhütnamesi ve hesap döküm örneği, güncel banka hesabı örneğinin belirtilmesi eğitim vizesi için istenen bir diğer önemli evraktır. 

Pasaportunuzun seyahatinizin bitiminden sonraki 6 ay daha geçerliliğinin koruması eğitim vizesi için istenen bir diğer unsurdur. Hazırladığınız belgelerin 3 aydan yeni olması ve asıllarının yanı sıra fotokopilerinin de sunulması istenmektedir. Ayrıca unutmamak gerekir ki konsolosluklar gerekli gördüklerinde ekstra evrak talebinde bulunabilmektedirler. 

Polonya Eğitim vizesi için gerekli evrakları topladığınızda İzmir, Ankara, İstanbul’da bulunan Polonya Konsoloslukları’ndan bireysel başvuru yapabilirsiniz. Ancak sık sık değişen vize prosedürleri, süreç takibinin karmaşıklığı gibi konular nedeniyle maddi-manevi herhangi bir kayıp yaşamamanız adına profesyonel destek almanız tavsiye edilir. 

Polonya eğitim vizesi almak istiyorsanız, yurtdışı eğitim konusunda da özel bir tecrübeye sahip olan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın alanında uzmanlaşmış, deneyimli danışman kadrosuna güvenebilirsiniz. Ekibimiz size tüm vize sürecinizde yardımcı olurken aynı zamanda başvurunuz için de gerekli olan uçak bileti, konaklama, seyahat sağlık sigortası konularında ücretsiz danışmanlık sağlamaktadır. Eğitim vizenizi sorunsuz almak için bizimle iletişime geçin, hayallerinizi ertelemeyin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.