BLOG

Portekiz Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

A -A +
Portekiz Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Avrupa ülkeleri arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen Anlaşması’na taraf ülkelerden biri olan Portekiz, bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Turistik, eğitim, akraba-arkadaş ziyareti, ticari ziyaretler gibi herhangi bir nedenle Portekiz’e seyahat etmek isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşları, Portekiz Konsolosluğu’na Schengen vize başvurusunda bulunmak durumundadır. Özel pasaport sahipleri, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla Portekiz’e vizesiz seyahat edebilirler.

Portekiz vize başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar çalışma durumunuza ve seyahat amacınıza göre değişecektir. Bu konuda ayrıntılı bilgileri ilgili sayfalarımızı ziyaret ederek edinebilirsiniz. Portekiz vizesine İstanbul’dan başvuru yapacaksanız, başvurunuz Macaristan Konsolosluğu aracılığıyla kabul edileceği için, ilgili evrakların Macaristan Konsolosluğu tarafından talep edilen dillere çevrilmesi gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

Portekiz vizesinin çıkış süresi başvurduğunuz vizenin türüne, başvuru şeklinize, başvuru tarihinize göre değişmektedir. Vize başvurusunu ekspres olarak gerçekleştirdiğinizde halinde vize işlem süresi normal vize işlem süresine göre daha kısa sürmektedir.  Konsolosluğun yoğun olması ya da ek evrak istemesi gibi farklı bir durum olması halinde vize çıkış süresini etkileyebilmektedir.

Portekiz Konsolosluğu’nun işleyişi göz önüne alınarak, vize başvurularını için hazırlık işlemlerinizi en az 1 ay önceden başlatmanızı öneririz. Başvuru hazırlık sürecinde mutlaka randevu alınmalıdır. 2014’te yürürlüğe giren prosedür gereği, Schengen vizesine ilk kez başvuru yapan vatandaşlarımız bir defaya mahsus olmak üzere parmak izi vermek durumundadır. Yetkili firmamız bu işlem için randevu alacak, ekibimizden bir kişi randevu günü size eşlik edecektir. Parmak iziniz 5 yıl boyunca geçerli olacağı için bundan sonraki başvurularınızı yetkili firmamız aracılığıyla sonuçlandırabilirsiniz.

Portekiz vize başvurunuzun olumlu sonuçlanması için ilgili evrakları doğru ve eksiksiz şekilde hazırlamanız kritik önem taşımaktadır. Reddedilen başvuruların büyük çoğunluğunun eksik-hatalı evrak nedeniyle reddedildiğini hatırlatmak isteriz. Karmaşık vize işlemlerini yetkili ve profesyonel firmamız aracılığıyla sürdürmek, başvuru reddi nedeniyle zaman kaybı ve maddi kayıp yaşamamak istiyorsanız, Ankara ve İzmir ofislerimizle irtibata geçebilir, dilerseniz randevu alarak profesyonel Re-Vize ekibimizle yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.