BLOG

Portekiz'e Schengen Vizesi İle Nasıl Gidilir?

A -A +
Portekiz'e Schengen Vizesi İle Nasıl Gidilir?

Portekiz’e Schengen Vizesi İle Nasıl Gidilir?

Resmi adıyla Portekiz Cumhuriyeti, Avrupa kıtasının en batısında bulunmakta olup hem coğrafi hem de kültürel olarak kendisini komşularından izole etmiştir. Hareketli şehirleri ve eşsiz bir kültürü olan Portekiz özellikle eğitim turizminde oldukça gelişmiştir. 

Portekiz, Schengen üye ülkeleri arasında bulunmaktadır. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Bordo pasaport sahiplerinin ve 90 günden uzun süreli konaklayacak Gri, Siyah ve Yeşil pasaport sahiplerinin Schengen vizesine başvurmaları gerekmektedir. 

Schengen vizesi Avrupa’da 26 ülkeyi kapsayan, bu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı sağlayan kapsamlı bir vizedir. Ancak şu detayı aklınızda bulundurmanız gerekir ki Portekiz Schengen vizesi aldığınızda seyahatinize öncelikle Portekiz’de başlamanız gerekmektedir. İlk olarak Portekiz’e seyahat ettikten sonra Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Liechtenstein, Macaristan, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, İsviçre, İzlanda ve Norveç gibi ülkelere seyahat edebilirsiniz. 

Turistik, Aile Ziyareti, Ticari, Oturma, Çalışma gibi vize türlerinden amacınıza uygun olanı seçerek o kategoride başvuru yapmalı ve evraklarınızı buna uygun olarak toplamalısınız. Başvuru dosyanızda, standart evraklar haricinde seyahat amacınızı destekler nitelikte belgeler de bulunmalıdır. Örneğin, eğer bir fuar ya da konferansa katılmak için seyahat edecekseniz davetiye belirtmeniz gerekmektedir. 

Konsolosluk veya elçilikten bireysel başvuru yapabileceğiniz gibi yetkilendirilmiş vize şirketleri aracılığı ile de başvurunuzu yapabilirsiniz. Karmaşık prosedürlere sahip Schengen vizesini en kısa sürede alabilmek için bu prosedürleri eksiksiz yerine getirmeli, hazırladığınız dosyada evrak eksiği olmamalıdır. Dolayısıyla Re-Vize gibi bu alanda profesyonel ve deneyimli danışman kadrosuna sahip bir şirketle çalışmanız herhangi bir maddi, manevi kayıp ve zaman kaybı yaşama riskinizi minimuma düşürecektir. 

Daha detaylı bilgi almak ve Portekiz Schengen vizesine başvuru yapmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerini ziyaret ederek danışmanlarımızla birebir görüşme sağlayabilirsiniz. Dilerseniz, telefon numaralarımızdan veya sitemizdeki canlı destek hattından da bilgi almanız mümkün. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.