BLOG

Problem Yaşamadan Belçika Aile Birleşimi Vizesi Almak İstemez Misiniz?

A -A +
Problem Yaşamadan Belçika Aile Birleşimi Vizesi Almak İstemez Misiniz?

Batı Avrupa'da bulunan Belçika, Avrupa'nın en kendine has ülkelerinden biridir. Başkent Brüksel’de yaklaşık 1 milyon kişinin yaşadığı ülkenin toplam nüfusu yaklaşık 11 milyondur. Ülkenin resmi adı ise Belçika Krallığı’dır. Fransa, Almanya, Lüksemburg ve Hollanda ile sınırı olan ülkenin yaşayış şekilleri, mimari yapıları, olağanüstü müzeleri pek çok turist tarafından merak edilmektedir. Yaşam standartlarının diğer pek çok Avrupa ülkesinden daha yüksek oluşu ise bugün pek çok kişi tarafından benimsenmektedir. Dolayısıyla ülkemizden de bir çok vatandaş Belçika'ya seyahat etmenin yanında, ülkede yaşamayı istemektedirler. Ülkeye pek çok açıdan gidilebildiği gibi, aile birleşimi vizesi ile de gitmek mümkündür. Belçika aile birleşimi vizesini sorunsuz ve problemsiz bir şekilde almak istiyorsanız Re-vize ayrıcalığından yararlanmanızı tavsiye ederiz. Peki nedir bu aile birleşimi vizesi?

Belçika Aile Birleşimi Vizesi Nedir? Nasıl Alınır?

Aile birleşimi vizesi, halk arasında “evlilik vizesi” olarak da bilinen uzun süreli vize alım sürecinin adıdır. Genel olarak yabancı bir ülkenin vatandaşıyla Türkiye dışında evlilik yapan Türk vatandaşları tarafından başvurulan özel bir vize türüdür. Eğer siz Türkiye vatandaşı biri olarak, Belçika vatandaşı birisi ile evlenmek suretiyle ülkeye yerleşmeyi düşünüyorsanız, başvuracağınız vize türü aile birleşimi vizesidir. Bu özelliği nedeniyle hem talep edilen evraklar hem de yapılan incelemeler açısından diğer vize türlerine nazaran çok daha ayrıntılı ve uzun bir sürece tabi olmaktadır.

Sürecin Detaylarına Dair Bilgiler

Belçika’ya yapılan tüm aile birleşimi müracaatları Türkiye üzerinden yapılmaktadır. İlgili randevu alındıktan sonra evraklar hazırlanarak konsolosluk yetkililerine teslim edilir. Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir konu, “rödevans” adı verilen ücrettir. Rödevans ücreti yatırılmadan başvurunuz kabul edilmeyecektir.

Belçika aile birleşimi sürecinde mülakat önemli bir yer tutmaktadır. Evraklar teslim edildiği anda konsolosluk tarafından bir mülakat tarihi verilir. Yaklaşık 30-45 dk. süren bu mülakata katılım zorunludur. Söz konusu mülakat, evliliğinizin gerçek olup olmadığını, eşlerin birbirini gerçekten tanıyıp tanımadığını tespit etmek için gerçekleştirilen bir “evlilik tanımlama” mülakatıdır. Bu işlemlerin ardından vize sonucunuz 3-8 ay içinde belli olacaktır.

Vize işlemleri bir dizi karmaşık ve titiz prosedürler içerebilmektedir. Siz de bu durumlardan muaf olmak ve Belçika vizesini en sağlıklı yoldan almak için profesyonel bir yardım aracılığı ile bunu yapmanızı önermekteyiz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımızdan yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.