BLOG

Profesyonel Vize Danışmanlığı Nedir, Ne Değildir?

A -A +
Profesyonel Vize Danışmanlığı Nedir, Ne Değildir?

Vize almak için çoğu zaman aracı firmalara ihtiyacınız yoktur. Yurtdışı engeli bulunmayan, pasaport sahibi her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, gitmek istediği ülkenin konsolosluğuna vize başvurusunda bulunabilir, bireysel randevu alarak vize işlemlerini kendisi takip edebilir. Bazı ülkeler ise yoğun vize talebini karşılamak için bazı yetkili başvuru merkezleriyle çalışmakta olup vize başvuruları bu merkezler üzerinden gerçekleştirilir. Örneğin, Almanya ve İtalya vize başvuruları, yetkili vize başvuru merkezi olan iDATA firması aracılığıyla gerçekleştirilirken İngiltere vize başvuruları ise TLScontact firması aracılığıyla kabul edilmektedir. Hollanda, Fransa, Yunanistan gibi ülkelere seyahat edecekler de VFS Global aracılığıyla başvuru yapabilirler. Dolayısıyla, bu ülkelerden vize almak isteyenler ilgili kuruluşlara bireysel başvuruda bulunabilirler. 

Pek çok ülkeye vize başvurusunda bulunurken doğrudan konsolosluklara da başvurabilirsiniz. Randevu gerekiyorsa, ilgili konsolosluktan randevunuzu aldıktan sonra vize başvuru ücretinizi yatırıp gerekli evrakları hazırlayarak herhangi bir aracıya gerek kalmadan başvurunuzu bizzat takip edebilirsiniz. Bu durumda aklınıza şu soru gelebilir: Vize danışmanlık firmaları ne işe yarar?

Profesyonel vize danışmanlığı, yanlış ve kötü niyetli yönlendirmelerle başvuru sahiplerinin evraklarını teslim alıp başvuru merkezine götürerek kâr etmek değildir. Bu anlamda kendisini “tek yetkili” olarak tanıtan, ilgili ülkenin resmi konsolosluğu gibi davranarak haksız rekabet üstünlüğü sağlamaya çalışan firmalardan kaçınmanızı tavsiye ederiz.

Profesyonel vize danışmanlığı, her şeyden önce bilgi işidir. Değişen dünyanın dinamiklerine ayak uydurmayı, dünya konjonktürünü takip etmeyi gerektirir. Dünya siyasetinde, ekonomisinde ve demografisinde meydana gelen olaylar, ülkelerin vize rejimlerini değiştirmelerine neden olabilir. Çoğu zaman hızlı gerçekleşen bu değişikliklerin sürekli takip edilmeleri gerekir. Profesyonel vize danışmanlık firmaları, bu değişiklikleri takip edip aksiyon alarak müşterilerini yönlendirecek bilgiye, insan kaynağına ve teknik altyapıya sahip olmalıdır.

Vize başvuru sürecinin en önemli noktalarından biri, ilgili ülkenin konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz hazırlanmasıdır. Bu belgeler arasında vize talep dilekçesi, pasaport, biyometrik fotoğraf, gelir durumunuzu belgeleyen dokümanlar vs. bulunmakta olup hepsinin ilgili ülkenin talep ettiği formata göre hazırlanması gerekmektedir. Bu noktada, reddedilen başvuruların büyük bir bölümünün eksik-hatalı evraklarla yapılan başvurular olduklarını hatırlatmak isteriz. Aynı zamanda, randevuyla başvuru kabul eden ülkelerde vize başvuru randevusunun doğru zamanda ve doğru şekilde alınması da dikkatle yönetilmesi gereken bir süreçtir, her konsolosluğun işleyiş süreci birbirinden farklı olup vize başvurusu bu süreler dikkate alınarak seyahat tarihinden makul bir süre önce başlatılmalı, randevu kaydı da buna göre oluşturulmalıdır.

Profesyonel vize danışmanlığı, aynı zamanda seyahat dinamiklerini de iyi bilmeyi gerektirir. Vizenin bir ülkeye seyahat etmek için alındığına şüphe yoktur, dolayısıyla vize başvuru sahiplerinin ihtiyaçları vizeden ibaret değildir. Bağlı olduğu Draft PS bünyesindeki turizm markası Elmatur sayesinde tüm seyahat dinamiklerine hâkim olan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı, bu konuda size bütüncül bir hizmet sunmaktadır. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nı tercih ettiğinizde, ucuz uçak bileti, konaklama, bireysel seyahat ve tur planlaması gibi hizmetlerimizden ücretsiz yararlanırsınız. 

Yukarıda saydığımız nedenlerden dolayı, profesyonel vize danışmanlık firmalarından destek almak en başta sizin yararınıza olacaktır. Vize başvuru süreçlerinin tüm ayrıntılarına hâkim olan profesyonel vize danışmanları, ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgi ve yönlendirmeleri sağlayarak zamandan tasarruf etmenizi sağlayabilir, aynı zamanda başvurunuzun olumlu sonuçlanma ihtimalini artırabilirler. Bu sürecin karmaşıklığını bilen ve hatalı başvurularla iş yükü artan konsolosluklar da son yıllarda adayların profesyonel vize danışmanlık firmaları aracılığıyla başvuru yapmalarını olumlu bulmaktadır.

Bununla birlikte, vize başvurunuzda destek alacağınız firmanın profesyonel olup olmadığını tespit etmek çok önemlidir, zira “korsan” diye tabir edilen firmalar bu konuda fayda sağlamaktan çok zarar verebilirler. Bir firmanın vize danışmanlık hizmeti vermeye yetkili olup olmadığını anlamak için TÜRSAB üyesi olup olmadığına bakabilirsiniz. TÜRSAB A grubu acente statüsünde bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız, vize başvuru işlemlerinizi adınıza yürütmeye ve takip etmeye tam yetkili olup yasal mevzuatla tam uyum halinde faaliyet göstermektedir. Alanında uzman Re-Vize danışmanlarımız, başvurunuzdan önce pasaportunuzu teslim alarak güvenle korumakta, işlemlerinizi sizin adınıza gerçekleştirmekte ve sürecin takibini yaparak vizeniz sonuçlandığında pasaportunuzu size teslim etmektedir. 

Tam yetkili A grubu firmamız aracılığıyla vize başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmek isterseniz, bugüne kadar Ankara, İstanbul, İzmir ofislerimizde binlerce başvuruyu olumlu sonuçlandıran tecrübeli Re-Vize danışmanlarımızla iletişime geçebilir, dilerseniz randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz.

İletişim:

Ankara           : 0312 418 5 419

İzmir               : 0232 332 09 19

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.