BLOG

Reddedilen Vizeye İtiraz Etmek

A -A +
Reddedilen Vizeye İtiraz Etmek

Vize, bazı ülkelerin talep etmediği, bazılarının ise meşakkatli prosedürler sonucunda sağladığı bir giriş belgesidir. Onaylı vize olmadan pek çok ülkeye girmek imkansızdır. Vize almak kolay gibi gözükse de bazı durumlarda oldukça zor olabilmektedir ve vize alamamak olası bir durumdur. Özellikle ülkemizin son günlerde yaşadığı gelişmeler, bazı ülkeler ile karşılıklı vize işlemlerini durma noktasına getirmiştir. Ancak vize başvurusunda her türlü şartı sağlamasına rağmen reddedilen vize için nasıl itiraz edilmelidir?

Reddedilen Vizeye Nasıl İtiraz Edilebilir?

Geri çevrilen vize itirazında bulunmak için öncelikle başvurunun neden reddedildiği iyice anlaşılmalıdır. Birçok durum yüzünden ret cevabı almanız mümkündür. Sunulan belgeler, bilgiler veya maddi durumunuz yeterli gelmeyebilir. Karşı tarafa kendinizi iyi açıklamak, ne yapmak istediğinizi net bir şekilde anlatmak zorundasınız. Ülkeye girişinizden itibaren ne yapacağınız ve nelerle meşgul olacağınız konsolosluk açısından birinci husus sayılır.

Ne Yüzden Ret Cevabı Aldığınız Önemli mi?

Vize başvurusunda ret cevabı almak oldukça olası bir durumdur. Vize başvurunuzun sonuçlanmasının ardından sizlere eksik ya da hatalı gönderdiğiniz bilgiler bildirilecektir. Bu bildirimin ardından eksiklerinizi tamamlamanız gerekmektedir. Gösterdiğiniz belgelerin doğruluğu çok önemlidir. Herhangi bir yanlış beyan fark edilirse onaylanmayan vize almanız mümkündür. Eğer hem vaktinizden hem de paranızdan olmak istemiyorsanız tek seferde düzgün belgeler göndermeniz şarttır. Bilgileriniz ne kadar doğru olursa vize almanız o kadar kolay olacaktır. Vize isteyen ülkelerden vize almak için birçok bilgi sunmak zorundasınız. Bu bilgiler başvurduğunuz ülke tarafından sıkı incelemeye tabi tutulmaktadır. Bu yüzden “nasıl olsa kimse incelemez” deyip doğruluğu olmayan bilgiler göndermeyiniz.

Vize Alırken Ret Durumuna Düşmemek İçin Ne Yapabilirim

Vize alırken ret durumuna düşmemek için yapmanız gerekenler oldukça basittir. Öncelikle bilgilerinizin doğruluğunu tekrar tekrar kontrol ediniz. Bir diğer gereklilik ise ülkenin aradığı şartları sağlamak olacaktır. Ülkeler sadece doğru bilgi gönderen kişilere vize vermemektedir. Gönderdiğiniz bilgilerin doğruluğunun yanı sıra yeterliliği de önemlidir.

Günümüzde ülkelerin istediği şartlar değişiklik göstermektedir. Yani A ülkesi sizden çok az şart isterken B ülkesi mükemmel bir vatandaş olmanızı isteyebilir. Bu tamamen ülkelerin politikaları ile alakalı bir durumdur. Ülkeden ülkeye istenen şartlar değişebilir.  Yani bir Türk vatandaşından istenen şartlar ile İsveç vatandaşından istenen şartlar farklı olabilmektedir. Sizden talep edilen şartları önceden araştırmanız size zaman kazandıracaktır. Ayrıca dil bilgisi seviyesi vize almak için en önemli şartlar arasında yer alır. Dil bilmeyen bir vatandaşın vize alması oldukça zordur.

Vize Ret Cevabım Geldi, Ne Yapmam Lazım?

Eğer vizenize ret cevabı gelmişse doğrudan itiraz işlemlerine başlayabilirsiniz. İtiraz etmek her zaman olumlu sonuç sağlayamayabilir. Bu yüzden itiraz etmenin yüzde yüz garanti sağladığı asla söylenemez. Fakat her itirazda vize şansı artabilir. Belgeleri her seferinde düzenleyip daha düzgün bir hale getirerek en sonunda vize alabilecek duruma getirebilirsiniz. Vize almak için her ülke farklı şartlara sahiptir. Belgelerinizi bu şartlar doğrultusunda ayarlamanız önemlidir.

Vize alma zorluğu kişiden kişiye değişmektedir. Aynı evde yaşayan 2 kişinin bile vize alma olasılığı farklı olabilmektedir. Bunun nedeni ülkenin istediği şartları sağlamaktır. Hatta bazı meslekler daha kolay vize alabilmektedir. Vize alırken işinize yarayacak kadar süre başvurusu yapınız. Çok uzun ya da çok kısa sürelerde başvuru yapmak işe yaramaz. Vize başvurusu yaparken siyasi olayları da takip ediniz. Siyasi olaylar vize kabulünde önemli rol oynamaktadır. Ülkeler arası ilişkileri takip etmek, vize alırken kolaylık sağlayabilir.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.