BLOG

Romanya Vize İşlemleri

A -A +
Romanya Vize İşlemleri

Romanya, Avrupa Birliği’nin 9. en büyük ülkesi olup özellikle eğitim turizminde en çok ziyaret edilen Avrupa ülkelerinden biridir. Avrupa Birliğine dahil olmasına rağmen Schengen Bölgesine dahil değildir. 

Romanya’ya seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından Umuma Mahsus (Bordo) pasaport sahipleri vizeye tabidir. Hususi, Hizmet ve Diplomatik pasaport sahibi vatandaşlarımız ise 180 gün içerisinde 90 günlük konaklamalarında vize uygulamasından muaf tutulurlar. Türkiye ile ortak tarihi değerlere sahip olan, kültürel, sosyal ve politik açıdan yakın ilişkiler içinde bulunduğumuz bu ülkeye çeşitli nedenlerle yapacağınız seyahate uygun olan vize kategorisinden başvuru yaparak kısa veya uzun süreli vize alabilirsiniz. 

Romanya vizesi için gerekli evrak listeniz yaşınıza, mesleğinize, kalacağınız süreye ve seyahat amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Standart olarak hazırlamanız gereken evraklar arasında vize başvuru formu, iki adet biyometrik fotoğraf, rezervasyon bilgileriniz, kimlik bilgileriniz, eski ve yıpranmış olmayan, güncel pasaportunuz ve seyahat amacınızı destekleyen belgeler bulunmaktadır. Aylık gelirinizi ve varsa üzerinize kayıtlı taşınmazlarınızı beyan etmeniz de önemlidir.

Bunlara ek olarak belirtmemiz gereken bir unsur daha var. 1 Şubat 2014 tarihinde yürürlüğe giren bir düzenleme ile geçerli çok girişli Schengen vizesi veya ikamet izni olan vatandaşlar Romanya'ya vizesiz giriş yapabilmekte ve 180 gün içerisinde 90 günlük seyahat ve konaklama iznine sahip olmaktadır. 

Sorunsuz ve en hızlı şekilde Romanya vizesi almak, sürekli değişen ve güncellenen prosedürler içerisinde boğulmamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan ofislerimizi ziyaret ederek danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz. Dilerseniz telefon numaralarımız veya canlı destek hattımızla da bizimle iletişime geçebilirsiniz. Maddi, manevi kayıp yaşamadan sorunsuz vize almak için hemen Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’na gelin!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.