BLOG

Romanya Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Püf Nokta

A -A +
Romanya Vizesi Alırken Dikkat Edilmesi Gereken  5 Püf Nokta

Karpatlar dağlarında bulunan Romanya, Avrupa’nın gizli kalmış turistik lokasyonlarından birisidir. Cluj şehri, Bran Kalesi ve Transilvanya gibi mekanlarıyla dikkat çeken Romanya sıradışı bir Avrupa seyahati arayan herkesin görmesi gereken bir ülkedir. Ekonomik anlamda da son derece uygun olan Romanya, uygun bütçeli bir tatil için en akıllıca seçenektir. Avrupa ülkelerinde eşi benzeri olmayan bir doğaya sahip olan Romanya görülecek mekan açısından da fazlasıyla zengindir. Tüm bunları da vize işlemlerinde zorluk çıkarmaması ile birleştirdiğimizde, Romanya keyifli bir tatilin ilk duraklarından birisi olarak öne çıkmaktadır. Bizler de bu güzelliğin kıymetini bilerek, Re-Vize ailesi olarak Romanya’ya alınacak bir vizeye dair 5 püf noktayı sizler için derledik.

1- Romanya’da Bir Yakına Sahip Olmak

Romanya’da yaşayan bir yakınınız varsa gerçekten şanslısınız. Çünkü Romanya, bu durum sayesinde vize alma sürecinizi gözle görülür ölçütte kısaltacak ve kolaylaştıracaktır. Romanya’da ikamet eden veya Romanya vatandaşı olan bir yakınınız varsa vize işlemleriniz kısa sürede olumlu bir sonuca varacaktır. Özellikle de burada bahsedilen akrabanız, yakınınız veya arkadaşınız Romanya’ya gelmeniz için resmi bir davetiye hazırlamışsa, Romanya Konsolosluğu vize başvurunuzu çabucak onaylayacaktır.

2- Daha Önce Avrupa’da Bulunmuş Olmak

Romanya, Avrupa Birliği üyesi bir ülkedir. Ancak henüz Schengen Bölgesi’ne olan katılımını gerçekleştirmemiştir. Bu sebepten dolayı sahip olduğunuz bir Schengen vizesi, ayrıca bir Romanya vizesi almanızı gerektirecektir. Yine de daha önce Schengen aracılığı ile turist kabul eden bir Avrupa ülkesinde bulunmuş olmanız sizin konsolosluk otoriteleri tarafından daha güvenilir olarak algılanmanıza sebep olacaktır. Bu sebepten dolayı daha önce yaptığınız Avrupa ziyaretlerinden geçerli vizeleriniz mevcut ise bu durum Romanya vizesi alırken çok işinize yarayacaktır.

3- Romanya’ya İş Gezisi İçin Gidiyor Olmak

Bir iş gezisi dahilinde Romanya’ya gidiyorsanız Romanya vizesine kısa sürede kavuşabilirsiniz. İş görüşmesi için bir araya geleceğiniz kurumun veya şirketin size ulaştıracağı resmi bir davetiye sayesinde Romanya otoriteleri başvurunuzu kısa sürede onaylayacaktır.

4- AB Vatandaşı Bir Yakına Sahip Olmak

Herhangi bir AB ülkesinin vatandaşı olan bir yakına sahipseniz de Romanya vizenizi kısa sürede almanız çok olasıdır. Bunun sebebi Romanya’nın AB üyesi bir ülke olması ve AB’deki üye ülkelerin diplomatik duruşlarının birbirleriyle yakın olması durumudur.

5- Romanya’ya Daha Önce Seyahat Etmiş Olmak

Daha önce Romanya’da bulunduysanız yani daha önceden bir Romanya vizesi sahibi olmuşsanız Romanya vizesini kısa sürede edinebilirsiniz. Ülkelerine dair bir seyahat geçmişi ve tecrübesi olan bir kişiye yeniden vize vermek, Romanya Konsolosluğu tarafından sıcak bakılan bir durumdur. 

Tüm vize işlemleriniz için gerekli olan profesyonel yardımı Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri ayrıcalığı ile alabilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.