BLOG

Romanya Vizesi Nereden Alınır?

A -A +
Romanya Vizesi Nereden Alınır?

Orta Avrupa ülkelerinden biri olan Romanya çok yakın bir zamanda Avrupa Birliği’ne dahil olmuştur ve en büyük 9. ülkesidir. Hala en büyük gelir kaynakları arasında tarım bulunan ülkenin başkenti Bükreş, ünlü Dracula karakterinin yaratıldığı ve Dracula Şatosu’na ev sahipliği yapmasıyla turizm cazibesine sahip bir şehirdir. Her yıl pek çok turisti ağırlayan Romanya’ya Türkiye’den de çeşitli amaçlarla çok sayıda ziyaretçi gitmektedir. 

Romanya’ya yapacağınız seyahatlerde C ve D tipi olarak iki kategoriden başvuru yapabilmektesiniz. Eğer kısa süreli seyahat edecekseniz C tipi vizeye, aile birleşimi, çalışma veya eğitim amacıyla seyahat edip uzun süreli konaklayacaksanız D tipi vizeden başvuru yapmanız gerekmektedir. 

Amacınız ve mesleğiniz doğrultusunda değişen evrak ve başvuru prosedürlerinde, detayları iyi analiz etmeniz gerekmektedir. Doğru evrakları eksiz hazırlamanız vizenizi zamanında ve sorun yaşamadan alabilmeniz için çok önemlidir. Sürekli değişen vize prosedürlerinin takibini yapamama, herhangi bir şekilde maddi, manevi ve zaman kaybı yaşamamanız adına Romanya vizesi alırken profesyonel bir şirketten destek almanız konsolosluklarca da tavsiye edilmektedir. 

Gerekli evraklarda mesleğiniz önemli rol oynamaktadır. Örneğin; bir iş yerinde ortaksanız, sahibiyseniz veya işverenseniz hazırlamanız gereken birçok evrak bulunmaktadır. İmza sirküleriniz, vergi levhanız, son 3 aylık faaliyet belgeleriniz gibi evrakları konsolosluğa ibraz etmeniz gerekmektedir. Ancak bir devlet memuru iseniz maaş bordronuz, SGK dökümünüz, izin ve görev belgeniz standart evrakları haricinde yeterli olacaktır. 

Romanya vizesini Romanya fahri konsolosluğundan, büyükelçilikten ve yetkili vize şirketlerinden alabilirsiniz. Romanya vizesine tam yetkili vize şirketi olan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’ndan başvuru yaparak bu alanda uzun yıllardır deneyim sahibi uzman danışmanlardan süreci sizin adınıza yürütmelerini talep edebilir, gerekli tüm bilgiyi alabilir ve aynı zamanda transfer, konaklama ve seyahat sağlık sigortası hakkında da ücretsiz danışmanlık alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için bizimle iletişime geçebilir, İstanbul, Ankara ve İzmir’de bulunan ofislerimizi ziyaret ederek sorunsuz Romanya vizesi alabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.