BLOG

Rusya Fuar Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Rusya Fuar Vizesi Nasıl Alınır?

Resmi adıyla Rusya Federal Cumhuriyeti, dünyanın en geniş ülkesi olup aynı zamanda dünyanın en kalabalık ülkelerinden de biridir. Satın alma gücüne göre dünyanın en büyük altıncı ve GSYİH bazında dünyanın dokuzuncu en büyük ekonomisine sahip olan Rusya’da tundra, karasal, yarı arktik ve kutup iklimi gibi çeşitli iklimler yaşanır, bu da ülkeye eşsiz bir doğal güzellik ve pek çok doğal ve mineral kaynak sağlar. 

Rusya, sahip olduğu maden ve enerji kaynakları ve doğalgaz üreticiliğinde oldukça güçlü bir konumdadır. G8, G20, Avrupa Konseyi, Asya-Pasifik İşbirliği, Avrasya Ekonomi Topluluğu, Şangay İşbirliği Örgütü gibi dünyanın en güçlü ekonomik örgütlerinin önde gelen üyelerinden biri olan Rusya ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki ekonomik ilişki köklü bir geçmişe dayanmaktadır ve iki ülkenin arasındaki ilişkinin itici gücünü oluşturmaktadır. 

Rusya, Türkiye’nin en önemli dış ticaret ortaklarından biri olup iki ülke arasındaki karşılıklı yatırımlar yüksektir. Dolayısıyla Türkiye’den Rusya’ya ticari amaçla sıklıkla ve yüksek bir hacimle seyahat edilmektedir. 2019 yılında bu ortaklığın daha da gelişmesi ve ekonomik ilişkilerde artış beklenmektedir. Rusya Federal Cumhuriyeti’ne ticari amaçlarla (fuar, iş toplantısı, seminer, konferans, iş görüşmesi) seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Rusya Ticari Vizesi almaları gerekmektedir.

Tek ve çok girişli olarak alınabilen Rusya Ticari Vizesinin geçerlilik süresi 90 gündür. Rusya Federasyonu Federal Göç Şubesi (FMS Rossii) ya da Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı (MID Rossii) tarafından alacağınız davetiye veya Rusya’da ziyaret edeceğiniz kurum/kuruluşun yazılı müracaatı Rusya Ticari Vize başvurunuzda en önemli ve gerekli evraktır. Rusya’ya iş ziyaretinde bulunacağınıza dair yazılı ve onaylı bir belgeyi ibraz etmeniz gerekmektedir. 

Rusya Ticari Vizesine başvurmak için pasaportunuzun vize almak istediğiniz sürenin bitiş tarihinden itibaren en az 6 ay daha geçerliliğini koruması, en az 2 boş sayfasının bulunması ve 10 yıldan eski ya da yıpranmış olmaması gerekmektedir. Ayrıca, uygun ölçülerde çekilmiş güncel fotoğrafınız, Rusya Konsolosluğu’nun resmi web sitesinde bulunan, doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurulup imzalanmış başvuru anketi, gidiş-dönüş uçak bileti ve seyahat sağlık sigortası gerekli diğer evraklardır. 

Rusya Ticari Vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuru yapmak isterseniz, Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerini ziyaret ederek alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanları ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Dilerseniz öncesinde telefon veya canlı destek hattı üzerinden de görüşme sağlayabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.