BLOG

Rusya Ticari Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

A -A +
Rusya Ticari Vizesi Hakkında Merak Ettikleriniz

Rusya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler, uluslararası gelişmelere bağlı olarak zaman zaman bazı dalgalanmalar yaşasa da genellikle yukarı yönlü bir eğilim sergilemektedir. Bunun doğal bir sonucu olarak, Türk ve Rus firmaları arasında yeni işbirlikleri kurulmakta, karşılıklı pek çok ticari ziyaret gerçekleştirilmektedir.

2010’da imzalanan anlaşma ile Türk ve Rus vatandaşları iki ülkeye vizesiz seyahat edebilmekteydi. Ancak bir dizi talihsiz gelişme sonucu bu anlaşma Rusya tarafından tek taraflı olarak askıya alınmış olup 1 Ocak 2016 itibariyle Türk vatandaşlarına vize zorunluluğu tekrar getirilmiştir.

Türkiye’den Rusya’ya fuar katılımı, ticari ziyaret, toplantı, mal ve hizmet ticareti gibi ticari nedenlerle seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Rusya ticari vize başvurusunda bulunmak zorundadır. 

Ticari Rusya vizesine başvurmak için ihtiyaç duyacağınız en önemli konu, Rusya’daki makamlardan almanız gereken onaylı davetiyedir. Bu davetiyenin Rus Konsolosluğu’na ibraz edilmesi gerekir. Rusya ticari vize davetiyeleri teknik ve ticari olarak ikiye ayrılır. Rusya’ya satılan bir ürünün montaj, bakım veya onarım gibi işlemleri için görevlendirilen teknik personel için teknik davetiye alınmalı, bunun dışındaki mal alım-satımı veya ticari toplantı, fuar, etkinlik katılımı vb. amaçlı ziyaretler için ise ticari davetiye temin edilmelidir.

Rusya’dan bir yıllık ticari vize alanlar, bir girişte en fazla 90 gün olmak üzere bir yıl boyunca Rusya’ya seyahat edebilirler. Ancak bir yıl içinde Rusya’da en fazla 180 gün konaklanabilmektedir. 

Rusya ticari vize başvurunuzu tam yetkili firmamız aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Uzman danışmanlarımız uzun süreli Rusya ticari vizesi alabilmeniz için gereken tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, vize talep dilekçesi, onaylı davetiye, başvuru türünün belirlenmesi gibi konularda danışmanlık sağlayarak tüm işlemleri sizin adınıza gerçekleştirip hızla sonuçlandıracaktır. Rusya ticari vizeleri hakkında daha fazla bilgi almak veya başvuru işlemlerinizi zaman kaybetmeden başlatmak için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı Ankara veya İzmir ofislerimizden bizimle irtibata geçebilir, dilerseniz randevu alarak danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.