BLOG

Rusya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Rusya Turistik Vizesi Nasıl Alınır?

Yoğun ticari ve siyasi ilişkilerimizin bulunduğu Rusya Federasyonu, Türk vatandaşları tarafından turistik amaçlarla da sık ziyaret edilen bir ülkedir. 2010’da iki ülke arasında imzalanan protokol sayesinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kısa süreli seyahatlerinde vizesiz ziyaret edebildiği Rusya, bir dizi talihsiz olay sonucunda bu anlaşmayı tek taraflı askıya almış olup 1 Ocak 2016’dan itibaren seyahat edecek Türk vatandaşlarına vize zorunluluğunu yeniden getirmiştir.

Bu kapsamda, diplomatik (siyah) pasaport sahibi Türk vatandaşları haricindeki tüm pasaport sahipleri kısa ve uzun süreli Rusya seyahatlerinde Rusya vizesi için başvuru yapmak zorundadır. 

Rusya turistik vize başvurularında dikkat etmeniz gereken önemli konulardan biri, pasaport kriterleridir. Pasaportunuz dönüş tarihinizden itibaren en az 9 ay süreyle geçerli olmalı, en az iki boş sayfası bulunmalı ve 10 yıl içinde çıkarılmış olmalıdır. Pasaportunuz 10 yıldan eskiyse yenilemenizi öneririz.

Turistik Rusya vizesi başvurularınız için hazırlamanız gereken evraklar arasında yukarıda saydığımız özelliklere sahip pasaportunuz, 2 adet biyometrik resim, nüfus cüzdanı fotokopisi, Rusya’da konaklayacağınız otelin rezervasyonu, iletişim bilgileriniz ve Türkiye’deki işinize dair bilgi ve belgeler yer alır. 

Bir veya iki girişli olarak verilebilen Rusya turistik vizelerinin sonuçlanma süresi ortalama 5 iş günüdür. 

Turistik Rusya seyahatinizde zorunlu olan vize başvurusunu tam yetkili acentemiz aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Uzman Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimiz, turistik Rusya vizenizi almanız için gereken tüm bilgileri sizinle paylaşacak, vize işlemlerini sizin adınıza yürüterek hızla sonuçlandıracaktır. Rusya vizesi hakkında tüm merak ettikleriniz için Ankara ve İzmir ofislerimizle irtibata geçebilir, dilerseniz randevu alarak danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz. Sorunsuz Rusya vizesi için Re-Vize’yi tercih edin.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.