BLOG

Rusya Vize Uyguluyor Mu?

A -A +
Rusya Vize Uyguluyor Mu?

Rusya Vize Uyguluyor Mu?

Ülkemizin yoğun siyasi, turistik ve ticari ilişkiler içinde bulunduğu Rusya Federasyonu, İskandinavya’nın doğusundan başlayarak Alaska’ya kadar uzanan çok geniş bir yüzölçümüne sahiptir. Başkenti Moskova olup nüfusu yaklaşık 145 milyondur. Ülkede pek çok dil konuşulmakla birlikte en çok konuşulan dil Rusçadır.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının önceden vizesiz seyahat edebildiği Rusya, 1 Ocak 2016 itibariyle Türk vatandaşlarına vize uygulamaya başlamıştır. Rusya Federasyonu’na kısa süreli (30 gün) veya uzun süreli seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları ve Türkiye’de ikamet iznine sahip yabancı uyruklu vatandaşlar Rusya vize işlem başvurularını, Rusya Konsolosluğu tarafından yetkilendirilmiş Rusya Vize Başvuru Merkezleri ve akredite olmuş acenteler aracılığıyla gerçekleştirmektedirler.

Rusya Konsolosluğu Rusya vizesi başvurularında seyahat amacı önemli rol oynamaktadır. Seyahat amacının doğru şekilde belirlenmesinin başvuru sonucuna etkisi büyüktür. Tek tip bir Rusya vizesi yoktur. Bu nedenle Rusya vizesi başvurularında kişisel bilgilerin ve seyahat amacının doğru şekilde aktarılması gerekmektedir. Rusya turistik ve ticari vize başvuruları farklı evraklarla işlem görür. Seyahat amacına uygun yapılmayan başvurularda beyan edilen bilgi ve belgelerde tutarsızlık tespit edilmesi durumunda Rusya vize başvurusu ret ile sonuçlanacaktır. Örneğin Rusya turistik vizesi ile ülkeye giriş yaparak ticari eylemde bulunduğu tespit edilen kişiler hukuki işlemlere tabi tutulabilmektedirler.

Rusya Konsolosluğu kendi resmi tatilleri haricinde Türkiye Cumhuriyeti’nin de resmi tatillerinde hizmet vermemektedir. Rusya seyahat işlemleri Rusya Konsolosluğu’nun yoğun olabileceği tarihler ve tatil günleri dikkate alınarak organize edilmelidir. Başvuru sahibinin talep ettiği vize türüne göre vize başvurusu genellikle 4 ila 10 gün içerisinde sonuçlanmaktadır. Beklenmeyen durumlarda vize taleplerinin incelenme süresi uzayabilir. Rusya Konsolosluğu ihtiyaç duyması halinde vize talebiyle ilgili evrakları detaylı inceleyebilmektedir, bu sebeple vize işlem süresi 30 güne kadar çıkabilir.

Rusya vizenizi yetkili acentemiz aracılığıyla alabilirsiniz. Alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanlarımız, Rusya seyahatinizden önce vize almak için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürüterek takibini sağlayacaktır. Rusya vize başvurunuzda zaman kazanmak, eksik-hatalı evrak nedeniyle ret almamak için Re-Vize’yi tercih edin.

Bize Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilir, dilerseniz randevu alarak danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.