BLOG

Rusya Vizesi Nereden Alınır?

A -A +
Rusya Vizesi Nereden Alınır?

Resmi adıyla Rusya Federasyonu, Türkiye ile hem ticari hem siyasi hem de turistik anlamda yakın ilişki içerisindedir. Dünyanın en geniş yüzölçümüne sahip olan Rusya’nın resmi dili Rusça olmakla birlikte ülkede farklı pek çok dil konuşulmaktadır. 

1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Türkiye’ye vize uygulamasını başlatan Rusya, yalnızca siyah (diplomatik) pasaport sahiplerini kısa süreli ziyaretlerinde vizeden muaf tutmaktadır. Umumi (bordo), hizmet (yeşil) ve hususi (gri) pasaport sahipleri Rusya Büyükelçiliği veya Rusya Konsolosluğu’na ya da yetkili vize şirketlerine başvuruda bulunarak vize almalıdırlar. 

Rusya vizesi için izleyeceğiniz prosedür, mesleğinize, yaşınıza ve seyahat amacınıza göre değişiklik göstermektedir. Schengen vizesinin aksine Rusya vizesinde maddi gelir beyanı veya şirket belgeleri talep edilmemektedir. Ancak özel seyahatlerde; ticari, çalışma, teknik ve eğitim amacıyla gerçekleştirilen seyahatlerde davetiye ibraz etmeniz gerekmektedir. 

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Konsolosluk ve Elçilik haricinde Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığı ile de Rusya vizesine başvurabilirsiniz. Alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımızdan ihtiyacınız olan tüm bilgiyi almakla birlikte, süreci sizin adınıza yürütmelerini talep edebilir ve transfer işlemleriniz için de ücretsiz danışmanlık yapmalarını isteyebilirsiniz. İzmir, İstanbul ve Ankara’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek sorunsuz Rusya vizesi almak için işlemlerinizi başlatabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.