BLOG

Rüyadan Uyanıp Gerçeğini Yaşama Vakti: Amerika Vizesi

A -A +
Rüyadan Uyanıp Gerçeğini Yaşama Vakti: Amerika Vizesi

Elli eyalet ve bir federal bölgeden oluşan Amerika Birleşik Devletleri, bugün pek çok kişinin gezmek, yaşamak ve çalışmak istediği yerlerin başında gelmektedir. Batı yarım kürede yer alan Kuzey Amerika, Orta Amerika ve Güney Amerika ve yine bu bölgelere bağlı adalardan meydana gelen kıtalar ve adalar topluluğu bir ülkedir. Amerika nüfusu o kadar kalabalıktır ki ülke nüfusu, Çin ve Hindistan’ın ardından gelerek, dünyanın en yoğun ülkesi sıralamasında 3. sırada karşımıza çıkmaktadır.

Amerika'ya pek çok şekilde gitmek mümkündür. Dolayısıyla vize türleri arasında çok farklı tipler vardır. Eğitim vizesinden çalışan vizesine, işveren vizesinden emekli vizesine kadar pek çok türü bünyesinde barındırır. Ülke vize işlemleri konusunda son derece titiz ve detaylı prosedürler uygulamaktadır. Bugün Amerika vizesi almak her ne kadar zor gibi dursa da, profesyonel bir yardım sayesinde vize işlemlerinizi hızlı ve olumlu şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Amerika'ya Kaç Farklı Şekilde Gidebilirim?

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi ülkeye pek çok şekilde gitmek mümkün. Amerika vize türleri, seyahat amacınıza göre çeşitlilik göstermektedir. Seyahat amacınıza göre başvuru yapmanız mümkündür. ABD vizesi başvurularında en önemli nokta, konsolosluk tarafından istenen belgeleri doğru bilgilerle ve eksiksiz şekilde hazırlamaktır. Evraklarınız tamamlandıktan sonra sıra başvuru formunun doldurulması ve vize ücretinin yatırılması işlemlerine gelir. Ayrıca, Amerika vize başvurusunda bir mülakattan geçmeniz gerekecektir. Yüz yüze yapacağınız bu görüşmede kendinizi net ifade etmeniz ve konsolosluğu ikna etmeniz gerekmektedir.

Amerika Akraba Ve Arkadaş Ziyareti Vizesi İle Amerika'ya Gitmek

Şayet ABD’de yaşayan bir akrabanızı veya arkadaşınızı ziyaret etmek amacıyla Amerika’ya seyahat etmek istiyorsanız, Amerika akraba ve arkadaş ziyareti vizesine başvurmanız gerekecektir. Bu başvurunun en önemli noktalarından biri, burada ikamet eden yakınınızın göndereceği davetiyedir.

Amerika Ticari Vize İle Amerika'ya Gitmek

Amerika’ya ticari amaçla seyahat etmeyi planlıyorsanız, Amerika ticari vizesine başvurmanız gerekmektedir. Fakat bu vize türüne başvurabilmeniz için bazı gereklilikleri yerine getirmeniz lazımdır. Bunların en önemlisi, başvuru sahibinin mesleğiyle ilgili bir fuara katılacak olması veya davetiye üzerine Amerika'da bulunan bir firmayla görüşmeye gidiyor olmasıdır.

Elbette Amerika'ya yukarıda saydıklarımız haricinde de gidebilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak ve Amerika vize işlemleri ile ilgili profesyonel bir yardım almak için İstanbul, Ankara ve İzmir ofislerimizi ziyaret ederek, uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Her türlü vize işlemleriniz için profesyonel vize ekibimiz yanınızda olacaktır.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.