BLOG

Rüyalar Şehri Prag Rehberi

A -A +
Rüyalar Şehri Prag Rehberi

Orta Avrupa’nın en güzel şehirleri arasında yer alan Prag, tarihi ve kültürel dokusu, Orta Çağ’dan günümüze uzanan tarihi, sanatın ve eğlencenin buluştuğu sokaklarıyla “rüya şehir” tanımını en çok hak eden şehirlerden. Geçmişte Çekoslavakya’nın, günümüzde Çekya’nın (Eski adıyla Çek Cumhuriyeti) başkenti Prag… Çekya’nın Orta Bohemya Bölgesi’nde Vltava Nehri üzerine kurulmuş şehre tarih boyunca “Şehirlerin Anası” ve “Avrupa’nın Kalbi” gibi ününe yakışır isimler verilmiştir. Ayrıca Prag “Altın Kent” olarak da anılır. Bu adın bir dönem ünlü simyacılara ve simya çalışmalarına ev sahipliği yapmasından kaynaklı olduğu iddia edilmektedir. Günümüzde hala ayakta olan Prag Kalesi’nde yola çıkılarak kuruluş tarihi 9. yüzyıl olarak anılsa da tarihinin daha eskiye dayandığı düşünülmektedir. 

Prag, Barok ve Gotik mimarinin en görkemli örneklerini görebileceğiniz bir şehirdir. 2. Dünya Savaşı’ndan fazla etkilenmemesi şehrin tarihi ve mimari yapısının bozulmadan günümüze kadar gelmesinde etkili olmuştur. Prag, turistik açıdan oldukça canlı bir profil sergiler. Tarihi yapıları ve mimarisi kadar zengin sanat faaliyetleri, kendine özgü eğlence hayatı ve mutfağıyla dünya çapından milyonlarca turistin gözde seyahat rotalarındandır. Şehir; Vlatava Nehri üzerine kurulmuş köprüleri, tarihi meydanları ve benzersiz yapılarıyla mistik bir atmosfere sahiptir. 

Yapımı1357-1400 yılları arasında tamamlanmış olan Karl (Charles) Köprüsü şehirdeki en önemli tarihi yapılardandır. Üzerinde 30 adet heykelin bulunduğu köprü eşsiz bir nehir manzarasına sahiptir. Şehrin en gözde turistik yerden bir diğer Eski Şehir (Old Town) Meydanı’dır. Şehrin kuruluşuna ve tarihine tanıklık eden meydan etrafını çevreleyen sokakları ve tarihi yapılarıyla büyüleyici bir Orta Çağ deneyimi sunmaktadır. Orta Çağ’da ticaretin kalbinin attığı bu merkez 1992 yılında UNESCO tarafından Dünya Mirası listesine alınmıştır. Şehirde en çok ilgi gören yapılardan bir diğeri ise Eski Belediye Sarayı’nın üzerinde bulunan Orloj Astronomik Saati’tir. 12 dilimden oluşan bu saatin her bir dilimi 12 burcu temsil eder. Saat 1410 yılında yapılmıştır ve dünya üzerinde hala çalışan en eski saattir. Bunlar dışında Guinness Rekorlar Kitabı’na “Dünyanın En Büyük Antik Kalesi” olarak geçen Prag Kalesi, Kafka Müzesi, Prag Ulusal Müzesi de şehrin mutlaka görülmesi gereken sembol yapıları arasındadır.

Şehir kültür ve sanat yaşamı anlamında da yüzyıllardır Avrupa’nın önde gelen şehirleridir. Tarihi tiyatro ve opera binaları benzersiz mimarileriyle şehrin gözde yapılarındandır. Prag her yıl onlarca tiyatro ve opera gösterisi, festivaller ve sergilere ev sahipliği yapar. Prag Fringe Festival, One World International Human Rights Film Festival, Bohemya Karnavalı ve Prag Kış Müzik Festivali en prestijli etkinlikler arasındadır.  

Çekya’da resmi dil Çekçedir. Ancak ülkenin turistik bölgelerinde İngilizce çokça konuşulur. Ülkenin para birimi Çek Kuronası’dır. 1 Türk Lirası yaklaşık olarak 3,5 Çek Kuronası’na karşılık gelir. Çek Mutfağı’nın meşhur yemekleri genelde domuz eti ve hamur işinden oluşmaktadır. Trdelnik adını verdikleri tatlıları, Goulash çorbaları ve Svickova yemekleri Prag’ın her yerinde bulabileceğiniz meşhur tatlarıdır. 

Küçük bir yüz ölçümüne sahip olan Prag’da çoğu yere yürüyerek ulaşabileceğiniz gibi otobüs, metro ve tramvay hatlarıyla da şehrin hemen hemen her yerine ulaşım sağlanmaktadır. Ayrıca dilerseniz Old Town’da tarihi arabalarla yapılan gezilere katılabilirsiniz. Vlatava Nehri üzerinde yapılan bot turları da keyifli bir deneyim yaşamanızı sağlayacaktır.  

Adına yaraşır biçimde bir Orta Çağ kasabasında geziyormuşsunuz hissini yaratan sokakları, meydanları ve tarihi yapılarıyla Prag gerçek bir rüya deneyimi yaşatmaktadır.

Prag’a seyahat etmeyi düşünüyorsanız, Çekya vizenizi tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı aracılığıyla alabilirsiniz! Uzman danışmanlarımız Çekya vizesi almanız için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, işlemleri sizin adınıza yürütüp takip ederek hızla sonuçlandıracaktır! Ayrıca ucuz uçak bileti, konaklama rezervasyonu, seyahat sigortası gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.