BLOG

Şahsi Vize Başvurusu Yapabileceğiniz Ülkeler Ve Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

A -A +
Şahsi Vize Başvurusu Yapabileceğiniz Ülkeler Ve Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar

Bir çok Avrupa ülkesine şahsi vize başvurusu yapmanız mümkündür. Ancak burada dikkat etmeniz gereken belli başlı bazı hususlar bulunmaktadır. Öncelikle sizden istenen evraklar eksiksiz ve tam bir şekilde yetkili kurumlara sunulmalıdır. Diğer yandan eğer hatalı evrak teslim edilirse, vize reddi ile karşılaşmanız mümkündür. Bu konuda yapmanız gereken en önemli şey, profesyonel bir yardım alarak vize sürecinizi en doğru şekilde planlamanızdır.

Vize Süreçlerinde Profesyonel Yardım

Türk vatandaşlarına vize uygulayan ülkelerin vize başvuru süreçleri ve prosedürleri birbirinden farklı olsa da bir ortak noktaları vardır: Vize başvurusu, pek çok prosedüre uygun hareket etmeyi gerektiren, zaman alan bir süreç olup yanlış yönetildiğinde olumsuz sonuçlanma ihtimali yüksektir. Reddedilen vize başvurularına itiraz etmek her ne kadar mümkün olsa da bu durum aynı süreci tekrar yaşamayı gerektireceğinden ekstra vakit kaybına neden olmakta, üstelik reddedilen vize başvurunuz gelecekteki başvurularınız için olumsuz referans teşkil etmektedir.

Vize başvuru sürecinin en önemli noktalarından biri, ilgili ülkenin konsolosluğu tarafından talep edilen belgelerin doğru ve eksiksiz hazırlanmasıdır. Bu belgeler arasında vize talep dilekçesi, pasaport, biyometrik fotoğraf, gelir durumunuzu belgeleyen dokümanlar vs. bulunmakta olup hepsinin ilgili ülkenin talep ettiği formata göre hazırlanması gerekmektedir. Bu noktada, reddedilen başvuruların büyük bir bölümünün eksik-hatalı evraklarla yapılan başvurular olduklarını hatırlatmak isteriz. Aynı zamanda, randevuyla başvuru kabul eden ülkelerde vize başvuru randevusunun doğru zamanda ve doğru şekilde alınması da dikkatle yönetilmesi gereken bir süreçtir, her konsolosluğun işleyiş süreci birbirinden farklı olup vize başvurusu bu süreler dikkate alınarak seyahat tarihinden makul bir süre önce başlatılmalı, randevu kaydı da buna göre oluşturulmalıdır. Bununla birlikte, vize başvurunuzda destek alacağınız firmanın profesyonel olup olmadığını tespit etmek çok önemlidir, zira “korsan” diye tabir edilen firmalar bu konuda fayda sağlamaktan çok zarar verebilirler.

Tam yetkili A grubu firmamız aracılığıyla vize başvuru işlemlerinizi gerçekleştirmek isterseniz, bugüne kadar Ankara, İstanbul, İzmir ofislerimizde binlerce başvuruyu olumlu sonuçlandıran tecrübeli Re-Vize danışmanlarımızla iletişime geçebilir, dilerseniz randevu alarak yüz yüze görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.