BLOG

Schengen Almanya Vizesi Ret Nedenleri

A -A +
Schengen Almanya Vizesi Ret Nedenleri

Almanya Federal Cumhuriyeti, Türkiye’den en fazla ziyaretçi çeken ülkelerden biridir. 70’li yıllardan bu yana gelen sağlam, sosyal, ekonomik ve siyasi ilişkiler nedeni ile iki ülke arasında sıklıkla seyahatler gerçekleşmektedir. Almanya’da çok sayıda Türk vatandaşın yaşaması da bu seyahatlerde oldukça etkili bir nedendir. 

Tabii bu yoğun seyahatlerin her biri belli prosedürlere tabi tutulmaktadır. Schengen Anlaşması’na dahil olan Almanya, anlaşma gereği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamaktadır. Umumi (Bordo) pasaport sahiplerine kısa ve uzun süreli seyahatlerinde, özel pasaport (Gri, Siyah, Yeşil) pasaport sahiplerine ise 90 günden uzun konaklamalı seyahatlerinde vize uygulamaktadır. 

Seyahat amacınıza uygun kategoriden, doğru evraklarla başvuru yapmanız çok önemlidir. Aksi takdirde vizenizin onaylanma ihtimali oldukça düşüktür. Başvurunuzun reddedilmesine sebep olabilecek diğer sebepler ise, pasaportunuzun 10 yıldan eski olması, yıpranmış olması, güncel bilgilerinizi yansıtmaması, boş sayfasının bulunmaması veya vize için yeterli geçerlilik süresine sahip olmaması gibi durumlar, başvuru formunda eksik veya yanlış bilgiler verilmesi, prosedürlerin tamamlanmamış olması, maddi durumunuzun seyahati gerçekleştirmeniz için yeterli olmaması gibi durumlardır.

Vize reddi için en yaygın gerekçe, maddi durum yetersizliği ve vize süresinin bitiminde ülkenize geri döneceğinize dair yeterli motivasyonu sağlayamamış olmanızdır. Konsolosluklar, ülkenize döneceğinize ikna olmazsa kesinlikle vize başvurunuzu onaylamazlar. 

Almanya Schengen vize başvurunuz reddedilirse, itiraz başvurusu yapma hakkınız bulunmaktadır. Ancak itiraz başvurusu, normal vize başvurusuna oranla daha riskli bir süreçtir. Başta reddedilen başvurunuzu daha sonra onaylamaları için konsolosluğa sağlam gerekçeler sunmanız gerekmektedir. Bunun için profesyonel bir destek almanızı tavsiye ederiz. 

Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı olarak uzun yıllardır bu alanda verdiğimiz profesyonel hizmet ile çok sayıda kişiye itiraz başvurusu yaparak vize onayı aldık. Bunun için ilk ve en önemli adımı başvurunun neden reddedildiğini öğrenerek var olan eksikliği gideriyor ve potansiyel ret nedenlerini gidermeye çalışıyoruz. Siz de sorunsuz Almanya vizesini en kısa sürede hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan ofislerimizde danışmanlarımızla yüz yüze görüşebilirsiniz. Yan taraftaki Online Randevu Formu ve Canlı Destek hattımız üzerinden bize ulaşarak bilgi ve randevu alabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.