BLOG

Schengen Başvuru Reddi İçin Alınabilecek Önlemler

A -A +
Schengen Başvuru Reddi İçin Alınabilecek Önlemler

Schengen Başvurum Reddedildi, Ne Yapmalıyım

Tüm süreçleri yerine getirdiğiniz ve başvurunuzu yaptığınız halde, Shengen vizeniz için red yeme olasılığınız ne yazık ki mevcut.

Genellikle  Schengen ülkelerinin vize başvurularını reddetmelerinin en önemli sebebi, bir şekilde ülkenize geri dönmeyeceğiniz kanaatinin oluşmasıdır. Bu kanaati oluşturan birkaç önemli faktörden biri de, ne yazık ki maddi gücünüzün yetersizliği ve çalışma durumunuzu doğru şekilde belgeleyememek sayılabilir.

Schengen vizesi almak için bir yerde çalışıyor olmak zorunlu değildir. Fakat bordrolu bir çalışan olmak size başvurunuz açısından avantaj sağlayacaktır. Eğer bankada birikmiş bir paranız varsa, bunu da bir şekilde belgelemek vize süreciniz için olumlu olacaktır. Bu durumda dikkat etmeniz gereken tek nokta ise, bankadaki birikmiş paranızın uzun bir süredir orada olduğunu belgeleyebilmek olacaktır. Bankada birikmiş paranızın uzun bir süredir hesabınızda duruyor olması, konsolosluk için olumlu bir tavır sergileyecektir. Yine de bu durum vize sürecinizin onaylanması için kesin bir çözüm sunmayabilir. Eğer başvurunuz, geri dönmeyeceğiniz kanaatinin oluşması nedeniyle reddedildiyse, seyahat amacınızı ve seyahatiniz süresince size sponsor olacak kişiyi doğru bir şekilde belirtip, tekrar başvuru yapabilirsiniz.

Schengen vize başvurusunda özellikle aşağıdaki süreçler, başvurunuzu önemli minvalde etkileyecek faktörler arasındadır:

  • Uçak bileti: Uçak biletiniz gidiş-dönüş alınmalıdır. Konsolosluk ne zaman ülkenize döneceğinizi görmek isteyecektir.
  • Konaklama rezervasyonu: Konsolosluk sizin  ne zaman, nerede, ne kadar kalacağınızı bilmek isteyecektir. Bu noktada giriş yapacağınız ülkeyle konaklayacağınız ülkenin eşleşmesi çok önemlidir. Hollanda’da konaklayacaksanız Schengen bölgesine girdikten sonra neler yapacağınızı çok açık ve net bir şekilde ortaya koymanız gerekecektir. Örneğin: “X-Y tarihleri arasında ülkenize turistik seyahat gerçekleştireceğim. Bu süre içinde Madrid ve Barcelona’yı gezmeyi planlıyor, oluşacak tüm masrafların tarafımdan/sponsorum tarafından karşılanacağını beyan ve taahhüt ediyorum. Seyahatim süresince geçerli sağlık sigortam mevcut olup vize bitiş süresinden önce ülkenizden ayrılacağımı taahhüt ediyor, gerekli vizenin tarafıma verilmesini talep ediyorum…” Bu minvaldeki açıklamalar ne kadar net olursa, başvuru süreciniz açısından o kadar olumlu olacaktır.

Son olarak, ikinci başvurunuzun da reddedilmesi ihtimaline karşı profesyonel bir destek almanız her şeyden önce sizin yararınıza olacaktır. Vize başvuru süreçlerinin karmaşıklığı nedeniyle konsolosluklar dahi profesyonel destek almayı teşvik etmektedir.

Vize başvurunuzun reddi nedeniyle maddi-manevi oluşabilecek tüm kayıpları ve olumsuzlukları önlemek  için Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’ndan destek alabilirsiniz. Alanında uzman, vize danışmanlarımız ile İzmir, İstanbul ve Ankara ofislerimizi ziyaret ederek yüzyüze görüşebilir, Schengen vize süreciniz için profesyonel destek talep edebilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.