BLOG

Schengen Dil Eğitimi Vizesi Nasıl Alınır?

A -A +
Schengen Dil Eğitimi Vizesi Nasıl Alınır?

Schengen Anlaşması, Avrupa’da 26 ülkeyi kapsayan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. 1985 yılında Fransa, Almanya, Belçika ve Lüksemburg arasında temelleri atılarak daha sonra Yunanistan, Hollanda, Avusturya, Finlandiya, Fransa, İtalya, Polonya, Macaristan, Portekiz, İspanya, Norveç, Belçika, Çek Cumhuriyeti, İsveç ve Danimarka gibi ülkelerin katılımı ile genişlemiştir. Tek ve çok girişli olarak alınabilen Schengen vizesini aldığınız üye ülkelerden birine seyahat ettikten sonra diğer üye ülkelere pasaport kontrolüne takılmaksızın rahatlıkla seyahat edebilirsiniz. 

Türkiye’nin Bologna sürecine dahil olması, Yeşil, Gri, Siyah pasaportların 90 güne kadar vizeden muaf tutulması, dünyanın en iyi eğitim kurumlarının bulunması gibi pek çok nedenle öğrenciler, dil eğitimi, lisans, yüksek lisans ve doktora vb. eğitimleri almaya Avrupa’ya gitmektedir. Kültürel etkinliklerin fazlalığı, insanların kendilerini geliştirmek için pek çok kaliteli seçeneğe sahip olmaları, sosyal yaşamın canlılığı gibi çok sayıda sebep Avrupa’yı eğitim almak için cazip kılmaktadır. 

Schengen vizesinin seyahat amacınıza yönelik farklı farklı kategorileri mevcuttur. Gerekli evrak listesi ve uygulamanız gereken prosedürleri sizin mesleğiniz, seyahat amacınız, ne kadar süre kalacağınız, yaşınız gibi unsurlar belirlemektedir. Dil eğitimi almak için başvurmanız gereken Schengen Eğitim Vizesi için 90 günden uzun süreli bir dil eğitimi alacaksanız evraklarınızı ona göre hazırlamalısınız. 

Pasaportunuz gerekli evraklar arasında en önemlisidir. 10 yıldan eski ve/veya yıpranmış pasaport ile yapacağınız başvurular çok yüksek olasılıkla kabul edilmeyecektir.  En az 2 boş sayfası bulunan pasaportunuzda güncel bilgileriniz yer almalıdır. Örneğin, eğer evlilik gibi bir gerekçe ile soyadınız değiştiyse pasaportunuz eski soyadınızla olmamalıdır. Ayrıca pasaportunuz seyahat bitiminden itibaren en az 3 ay daha geçerli olmalıdır, ancak en az 6 ay geçerli olması önerilmektedir.

Gerekli diğer evraklar arasında, varsa daha önce aldığınız vizelerin ve eski pasaportunuzun fotokopileri, doğru ve eksiksiz olarak doldurulmuş başvuru formu imzalanmış olarak sunulmalıdır. 18 yaşından küçükseniz başvuru formunuzda anne ve babanızın da imzası bulunmalı ve seyahatiniz için bir muvakafatname sunmalısınız. Son 6 ay içerisinde çekilmiş, güncel 2 adet uygun ölçülerde biyometrik fotoğraf da yine gerekli evraklar arasındadır. Bunlar dışında gidiş-dönüş uçak bileti rezervasyonunuz, konaklama bilgileriniz, seyahat sağlık sigortanız ve elbette dil okulundan alacağınız kayıt belgenizi ibraz etmeniz gerekecektir. 

Ayrıntılı bilgi almak ve Schengen vizesine başvurmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ofislerine gelerek alanlarında uzman ve deneyim sahibi danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilirsiniz. Dilerseniz öncesinde telefon veya canlı destek üzerinden de bilgi ve randevu alabilirsiniz. Hızlı ve sorunsuz Schengen eğitim vizesi için Re-Vize’ye gelin!

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.