BLOG

Schengen' e Dahil Olmayan Avrupa Ülkelerine Nasıl Gidilir?

A -A +
Schengen' e Dahil Olmayan Avrupa Ülkelerine Nasıl Gidilir?

Schengen vizesi; 1985 yılında Schengen kasabasında Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında imzalanan, daha sonra pek çok Avrupa ülkesini kapsamı altına alan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. Toplamda 26 ülkenin dahil olduğu bu anlaşmaya tabi ülkelerden birine gittiğinizde diğer ülkelere pasaport kontrolüne takılmadan seyahat edebilirsiniz. Avrupa'da bulunan her ülke bu anlaşmaya taraf değildir. İngiltere bu ülkelerin başında gelmektedir.

İngiltere Seyahati Ve İngiltere Vizesi

İngiltere, Avrupa’nın en köklü, en güçlü ekonomisine ve en iyi eğitim sistemine sahip ülkesidir diyebiliriz. Her yıl yüz binlerce yabancıyı ağırlayan İngiltere yalnızca ticaret ve eğitim için değil eğlence ve turistik amaçlarla da çok sayıda ziyaretçi almaktadır. Schengen vizesinden ayrı tutulan İngiltere vizesi; İngiltere, Kuzey İrlanda, İskoçya ve Galler’e seyahat etmek isteyen kişilerin ülkelere giriş yapabilmesi için almaları gereken bir vizedir. İngiltere Vizesi ile İrlanda Cumhuriyetine giriş yapılamamakta olup ilk önce İngiltere sınırları içerisine seyahat edilmesi takdirde geçiş yapılmasına izin verilmektedir. Kısaca, İngiltere’nin de dahil olduğu bir Avrupa seyahati planlıyorsanız, bunun en temiz yolu hem Schengen hem İngiltere vizesi almaktır.

Amerika Seyahati Ve Amerika Vizesi

Schengen vizesi ile giriş yapamayacağınız bir diğer ülke Amerika'dır. Dünyanın en büyük ekonomisine sahip olan Amerika Birleşik Devletleri, ticaret, eğitim ve eğlence gibi çeşitli amaçlarla Türkiye’den her yıl çok sayıda insan ağırlamaktadır. Uluslararası ticaret yürüten iş insanları ve araştırma yapma amacıyla giden bilim inşaları, dünyada başarısı ile ön plana çıkan Amerikan üniversitelerinde eğitim almak isteyen öğrenciler, amacı ve mesleği ne olursa olsun Türkiye’den Amerika’ya seyahat etmek isteyen kişiler Amerika vizesi almalıdır. Amerikan vizesi almak isteyen Türkiye vatandaşlarından pasaport kategorisi fark etmeksizin Amerika Büyükelçiliği, Amerika Başkonsolosluğuna ya da akredite bir vize şirketine başvuru yapabilirler. Konsolosluklar son yıllardaki prosedürler gereği başvuruları oldukça titizlikle incelemektedirler. Buna rağmen profesyonel şirketlerin yardımı ve amaca uygun evrakların beyanı ile Amerika Vizesi almayı imkansız olarak görmek için bir sebep yoktur.

Vize işlemlerinizde profesyonel bir yardım almak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret etmeyi unutmayın.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.