BLOG

Schengen Eğitim Vizesi Nedir?

A -A +
Schengen Eğitim Vizesi Nedir?

Schengen vizesi, toplamda 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşmayı sağlayan önemli bir vize türüdür. Özellikle gezginlerin ve turistlerin sıklıkla başvurduğu bir vizedir. 26 ülke arasında  Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre bulunmaktadır. İçinde barındırdığı prosedürlerden dolayı başvuru sürecinde son derece titiz olunmalıdır. Peki Schengen eğitim vizesi nedir?

Schengen Eğitim Vizesi Hakkında

Yukarıda saydığımız ülkelerden birine eğitim amaçlı gitmeyi düşünen kişilerin Schengen eğitim vizesine başvuruda bulunması gerekmektedir. Her ülkenin kendine ait bir prosedürü olabilir dolayısıyla bu konuda en doğru ve net bilgiyi uzman vize danışmanlarımızdan alabilirsiniz. Başvuru esnasında eksiksiz ve tam belgeleri konsolosluğa iletmeniz son derece mühimdir zira daha sonra vize reddi yaşayabilirsiniz. Schengen vizesine sahip olmak size pek çok avantaj sağlar. Tek bir vize ile dilediğiniz ülkeye seyahat edebilir, Avrupa’da özgürce dolaşmanın tadını çıkarabilirsiniz. Almanya, Fransa, Yunanistan, Polonya gibi pek çok Avrupa ülkesi bu anlaşmaya taraf olan ülkelerdendir. Ülkeler arasında serbestçe dolaşmanıza ve Avrupa’nın pek çok yerini rahatlıkla keşfetmenize olanak sağlayan Schengen vizesine sahip olmak için izlemeniz gereken pek çok adım vardır. Bu değerli vizenin ücreti ise 180 €'dur. Ancak eğitim vizesi için yine uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

En Çok Başvurulan Schengen Eğitim Vizeleri

Bunlardan ilki Almanya'dır. Almanya’da eğitim hayatınızı hangi kapsamda sürdüreceğinize bağlı olarak dört başvuru kategorisi bulunmaktadır. Bunlar Erasmus+, Dil Kursu, Burslu Üniversite ve Burssuz Üniversite kategorileridir. Başvuru evraklarınıza bağlı olarak sizden Bloke Hesap veya masraflarınızı karşılayabileceğinize dair bir taahhütname istenebilir. İkinci olarak Fransa gelmektedir. Fransa’da eğitim aldığınız sürece masraflarınızı bir sponsor yardımıyla veya hibe/burs alarak yahut aile yardımıyla karşılayabilirsiniz. Masraflarınızı size sponsor olan bir kişi karşılayacaksa, bu taahhüt sponsorunuzun banka hesabında bulunan meblağ ile belgelenecektir. Üçüncü olarak İtalya gelmektedir. İtalya eğitim vizesi, üniversite eğitimi, yüksek lisans, uzun süreli dil kursu vb. kapsamında İtalya’da uzun süreyle konaklayacak kişilerin alması gereken bir vize türü olup D tipi vize kategorisindedir. D tipi olması nedeniyle turistik ve ticari vizelerden ayrı ve daha karmaşık bir prosedüre tabidir.

Schengen eğitim vizesi hakkında daha detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.