BLOG

Schengen Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

A -A +
Schengen Seyahat Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Schengen Seyahat Sigortası Nasıl Yapılır?

Seyahat sağlık sigortası, Schengen Topluluğu’na üye devletlerin getirdiği bir zorunluluk olarak bilinir. Bu kapsamda, Schengen vize rejimi dahilindeki Avrupa ülkelerine seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, seyahat sağlık sigortasıyla ilgili gereklilikleri yerine getirmekle yükümlüdür. Aksi takdirde vize başvurunuz eksik evrak nedeniyle reddedileceğinden dolayı maddi kayıp yaşama riskiyle yüz yüze kalabilirsiniz.

Seyahat sağlık sigortası, seyahatiniz süresince herhangi bir kaza veya beklenmeyen hastalık gibi durumlarda size maddi güvence, sağlık danışmanlığı ve tıbbi asistans hizmetleri sunan bir sigorta türüdür. Bu göz önüne alındığında, seyahat sağlık sigortasının bir formaliteden öte, son derece önemli bir konu olduğu daha net görülebilir.

Schengen seyahat sağlık sigortası, Avrupa Birliği veya Schengen bölgesine giren yabancı uyruklu tüm ziyaretçiler için zorunlu olup bu noktada bazı gerekliliklerin harfiyen yerine getirilmesi önemlidir. Bu gereklilikler şöyle sıralanabilir:

  1. Seyahat sigortanız tüm AB ülkelerini kapsamalı,
  2. Teminat sınırı 30.000 € veya 50.000 $ olmalı,
  3. Acil sağlık sorunlarında ayakta tedavi masraflarını karşılamalı,
  4. Acil yatılı tedavi veya hastalık halinde ülkenize transfer masraflarını karşılamalı,
  5. Ölüm durumunda ise naaşın ülkeye naklini veya vefat yerinde defnedilmesini karşılamalıdır.

Schengen seyahat sağlık sigortası yaptırırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan biri de sigorta poliçenizin geçerlilik süresidir. Sigortanız, seyahatinizin ilk ve son günü dahil olmak üzere tüm seyahat süresini kapsamalıdır. 

Schengen seyahat sigortanızı tam yetkili Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı firmamız aracılığıyla yaptırabilirsiniz. Uzman ekibimiz, vize başvurularınızda seyahat sağlık sigortası danışmanlığını ücretsiz sunmaktadır. Sigorta ücretleri veya farklı poliçeler hakkında daha fazla bilgi almak için ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilir, dilerseniz tecrübeli danışmanlarımızdan randevu alarak bizzat görüşebilirsiniz.

Bize Ankara veya İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.