BLOG

Schengen Ülkeleri Hangileridir?

A -A +
Schengen Ülkeleri Hangileridir?

1995’te Avrupa Birliği ülkelerinin aralarında imzaladıkları serbest dolaşım anlaşması olan Schengen Sözleşmesi ile kurulan Schengen bölgesi, günümüzde bazıları Avrupa Birliği üyesi olmayan toplam 26 ülkeden oluşmaktadır. Schengen bölgesine dahil olmakla birlikte Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkeler Norveç, İsviçre ve İzlanda’dır. Bu üç ülkenin vatandaşları Schengen sınırları dahilinde serbest seyahat edebilirler.

Adını sözleşmenin imzalandığı Lüksemburg’un küçük bir kasabasından alan Schengen Sözleşmesine taraf ülkeler şunlardır:

Avusturya                 Belçika          Çekya                        Danimarka

Estonya                     Finlandiya     Fransa                       Almanya

Yunanistan               Macaristan    İzlanda                      İtalya

Letonya                     Litvanya        Lüksemburg             Malta

Hollanda                   Norveç           Polonya                    Portekiz

Slovakya                   Slovenya       İspanya                     İsveç

İsviçre

Schengen vizesi aldığınız takdirde yukarıda saydığımız ülkeler arasında siz de serbestçe seyahat edebilirsiniz. Ancak hangi ülkeden vize aldıysanız Schengen bölgesine o ülkeden giriş yapmanız, vize siciliniz açısından çok önemlidir. Aksi takdirde sonraki vize başvurularınızda bu durumun gerekçesini açıklamak zorunda kalabilir, ek prosedürlere maruz kalabilirsiniz. Schengen vize başvurunuzda hazırlamanız gereken evraklar ve süreç hakkında bilgi almak, başvurunuzu vakit kaybetmeden planlamak için alanında uzman ve tecrübeli Re-Vize danışmanlarıyla irtibat kurabilir, dilerseniz Ankara veya İzmir ofislerimizden randevu alarak ekibimizle yüz yüze görüşebilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.