BLOG

Schengen Ülkelerinde Koronavirüs Normalleşme Dönemi ve Vize Süreci

A -A +
Schengen Ülkelerinde Koronavirüs Normalleşme Dönemi ve Vize Süreci

26 ülkeye serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen vizesi, oldukça önemli bir izin belgesidir. Özellikle turistlerin sıklıkla başvurduğu bir vize çeşidi olan Schengen, adını 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmek için almanız gereken bir vize türüdür. Son derece titiz prosedürlere sahip olduğundan dolayı, başvuru esnasında profesyonel bir yardım alınması konsolosluklar tarafından dahi önerilmektedir. Peki bu ülkelerde koronavirüs normalleşme dönemi ve vize süreci nasıl olacak?

Schengen Vizesi Ve Detaylarına Dair Bilgiler

Schengen vize başvurunuzda, seyahat amacınız izleyeceğiniz yol için kilit unsurdur. Oldukça kapsamlı bir vize olan Schengen vizesinde, elbette prosedürler sıkı ve evrak denetimleri de detaylı yapılmaktadır. Süreci doğru yönetebilmek, evraklarınızın eksiksiz ve doğru hazırlanması Schengen vizenizi sorunsuz bir şekilde almanızda önemlidir. Prosedürler sık sık değişiklik göstermektedir, bu değişiklikleri takip edememek veya gözünüzden bir şeyin kaçması başvuruda yetersiz evrak götürmenize sebep olarak size hem maddi hem manevi kayıplar yaşatabilmektedir.

Vizenin Geçerlilik Süreci Ne Kadar?

Vizenizin geçerlilik süreci, seyahat amacınıza göre seçtiğiniz vize türü ile değişkenlik göstermektedir. Schengen vizesinin onaylanma süresi her ülkeye göre farklılık gösterebilir. Vizenin başvurularının sonuçlanma süresi ise genellikle ortalama 15 gün olarak belirtilmekle birlikte 4 ile 20 iş günü arasında sonuçlanabilmektedir. İlk vize başvurunuzda ise genellikle 30 gün geçerliliği olan bir vize alırsınız. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bu süre zarfının kesinlikle aşılmaması gerektiğidir.

Vize Başvurularında Son Durum Nedir?

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir ki  önceden yapılmış vize başvurularının işlemleri hala devam etmektedir. Bu süreçte başvurusu olumlu sonuçlanan kişilere seyahat yasağı kalktıktan sonra vizeler verilmeye başlanacaktır. Seyahat yasağı olması nedeni ile vizesini kullanamayan kişiler için de bir haberimiz var. Seyahatlerin iptal edildiği koronavirüs sürecinde  yurt dışı seyahati gerçekleştiremeyen fakat vize süresi dolan kişiler, ileri bir tarihte seyahat etmek için yeniden vize talebinde bulunabilecekler.  Fransa Konsolosluğu'nun açıkladığı bilgiye göre bu başvuruyu gerçekleştirecek olan kişiler, konsolosluğun almış olduğu 80 € yerine sadece 28 € ödeyerek yeniden vize talebi oluşturabilecekler.

Vize başvuruları hakkında detaylı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için uzman vize danışmanlarımız ile İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizde görüşebilir ya da bize Whatsapp hattımızdan ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.