BLOG

Schengen Vize Başvuru Formu Nedir?

A -A +
Schengen Vize Başvuru Formu Nedir?

1985 yılında, Avrupa ülkeleri arasında seyahati serbest kılmayı amaçlayan, adını Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, yıllar içerisinde 26 ülkeyi kapsar hale gelmiştir. 

Avrupa’nın büyük bir çoğunluğunun dahil olduğu Schengen vizesini almak, yurtdışına seyahat etmek isteyenler için büyük bir öneme sahiptir. Örneğin Almanya’ya seyahat etmek istiyorsanız tek girişli Schengen vizesi alsanız dahi, Almanya’dan diğer ülkelere serbestçe seyahat edebilirsiniz. Çok girişli Schengen vizesi ise Schengen bölgesine birkaç kez giriş-çıkış yapabileceğiniz anlamına gelir. 

Oldukça kapsamlı bir vize olan Schengen vizesinde, elbette prosedürler sıkı tutulmakta ve evrak denetimleri detaylı bir şekilde yapılmaktadır. Süreci doğru yönetebilmek, evraklarınızın eksiksiz ve doğru hazırlanması, Schengen vizenizi sorunsuz bir şekilde almanızda önemlidir. Schengen vize başvurunuzda, seyahat amacınız izleyeceğiniz yol için kilit unsurdur. Seyahat amacınız başvurmanız gereken kategoriyi, hazırlamanız gereken evrakları belirlemektedir. Prosedürler sık sık değişiklik göstermektedir, bu değişiklikleri takip edememek veya bir noktayı kaçırmak başvuruya eksik evrak götürmenize sebep olarak size hem maddi hem de manevi kayıplar yaşatabilmektedir. Bu sürecin karmaşıklığı ve maddi/manevi kayıp yaşamadan, sorunsuz Schengen vizesi almanız için profesyonel destek almanız konsolosluklar tarafından tavsiye edilmektedir. 

Schengen vize başvurunuzdaki en önemli nokta, hangi kategoriden başvurursanız başvurun doldurmanız gereken Schengen vizesi başvuru formudur. Bu form, kişisel bilgilerinizi ve seyahat detaylarınızı girmeniz gereken bir formdur. Kimlik bilgilerinize ek olarak, pasaport bilgilerinizi, adres bilgilerinizi; seyahat amacınızı, seyahatinizi gerçekleştireceğiniz ilk ülkeyi ve daha sonra gideceğiniz ülkeleri, kalacağınız süreyi, bütçenizi ve varsa ziyaret edeceğiniz kişileri ayrıntılı şekilde yazmanız gereken bu formu doğru ve eksiksiz şekilde doldurmanız çok önemlidir. Bu konuda profesyonel bir yardım almak sürecinizi hızlandıracak ve olumlu sonuçlanmasına vesile olacaktır. 

Schengen vize başvurunuzda alanında uzman, deneyimli ve güler yüzlü danışman kadrosu ile Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ile çalışmak isterseniz, danışmanlarımız size ihtiyacınız olan tüm bilgiyi sağlayacak, süreci sizin adınıza yürütecek ve uçak bileti, seyahat sağlık sigortası ve konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlık sunacaktır. Sorunsuz Schengen vizesi almak için bizimle iletişime geçebilir, İzmir ve Ankara’daki ofislerimizde bizi ziyaret edebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.