BLOG

Schengen Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

A -A +
Schengen Vize Başvurusu Ne Zaman Sonuçlanır?

Bir çok seyahat tutkununun en büyük hayallerinden biri de yurt dışı gezileridir. Avrupa ülkeleri gibi köklü ve saygın ülkelere yapılan geziler ise, kültürel ve sosyal aktivite açısından oldukça tatmin edici bir durumdur. Schengen vizesi, tam tamına 26 ülkeyi ziyaret etme fırsatı tanıdığından dolayı pek çok seyahat tutkunu insan için vazgeçilmez bir vize türüdür diyebiliriz. Peki son derece önemli olan Schengen vizesinin başvurusu ne zaman sonuçlanır?

Schengen Vize Başvurum Ne Zaman Sonuçlanır?

Schengen vizesinin çıkış süreci vize başvurunuzun ve seyahatinizin türüne göre değişmektedir. Fakat genel olarak bu vize türü15 ile 30 iş günü arasında çıkmaktadır. Şayet daha önce bu vizeyi almışsanız, AB vatandaşı bir yakınınız varsa, Schengen ülkelerinin birinde yaşayan bir akrabaya sahipseniz, Schengen vizesi almanız çok daha kolay ve hızlı olacaktır. Aynı zamanda seyahatinizin türü de Schengen vizesi alma sürecinizi etkileyecektir. İş seyahati yapıyorsanız veya resmi bir davet dolayısıyla AB’ye gidecekseniz Schengen vizesini çok daha kısa sürede alabilirsiniz. Ancak D tipi bir vize başvurusunda bulunuyorsanız Schengen vizesi alma süreciniz biraz daha uzayabilir, zira bu tarz bir vize son derece ciddi protokollere tabi bir vizedir.

Schengen Vizesi Başvuru Süreci Nasıl Gerçekleşmektedir?

Vize başvurusu yapabilmek için öncelikle seyahat tipinize, öğrencilik ve çalışma durumunuza göre olan evraklarınızı hazırlamanız gerekmektedir. Teslim ettiğiniz evraklarınız incelendikten sonra, seyahat tarihinize uygun olarak randevu alınmaktadır. Eğer ilk kez vize başvurusu yapacaksanız parmak izi vermek için şahsen gitmeniz gerekecektir. Vize başvurusu sırasında vereceğiniz parmak izi 5 yıl geçerli olmaktadır.

Schengen vize başvurusu yaparken gideceğiniz ülkeye ait Schengen Vizesi Başvuru Formu’nu doldurmanız, çok girişli vize başvurusu yapacak olduğunuzu belirtmeniz ve Schengen bölgesinde kalacağınız süre zarfını kapsayan bir sağlık sigortası yaptırmanız oldukça mühimdir. Ayrıca başvurunuzdan önce bankanızdan son 3 aylık hesap hareketlerinizi gösteren kaşeli ve imzalı hesap dökümünüzü almanız da vize alım sürecinizde önemli bir detaydır.

Schengen Vizesi Ve Profesyonel Destek

Titiz prosedürler içeren bu vize türü için profesyonel bir destek almak sizi her türlü maddi ve manevi kayıplardan koruyacaktır. İzmir, İstanbul ve Ankara ofislerimizi ziyaret ederek uzman vize danışmanlarımız ile yüz yüze görüşebilir ve ihtiyacınız olan profesyonel yardımı alabilirsiniz. Yıllardır sürdürdüğümüz titiz çalışmalar ile tüm vize işlemlerinizde uzman ekibimiz ile yanınızdayız.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.