BLOG

Schengen Vize Başvurusu Nereden Yapılabilir?

A -A +
Schengen Vize Başvurusu Nereden Yapılabilir?

1985 yılında Almanya’nın Lüksemburg şehrinde Fransa, Almanya, Belçika arasında imzalanan serbest dolaşım anlaşması daha sonra Avrupa’daki diğer ülkelerin de katılımı ile büyümüştür. Toplamda 26 ülkeyi kapsayan Schengen Anlaşması dahilindeki herhangi bir ülkeye gittiğinizde Schengen vizesi almanız gerekmektedir. 

Mesleğinize ve ziyaret amacınıza göre ayrılmış olan kategoriler mevcuttur. Bunlar turistik, çalışma, eğitim vizesi gibi kategorilerdir. Bu kategorilerde sizden istenen evraklar farklılık göstermektedir. Başvurunuzun kısa sürede onaylanması için doğru evrakları hazırlamanız çok önemlidir. Eğer amacınıza uygun olmayan kategoriden, eksik veya yanlış evraklarla başvurursanız hem süreciniz uzayacak hem de olumsuz sonuçlanacaktır. 

Schengen vize başvurunuzu ilgili konsolosluklardan (Schengen Anlaşmasına taraf ülke konsolosluklarından), Idata gibi başvuru merkezleri üzerinden veya yetkili vize danışmanlıkları aracılığıyla gerçekleştirebilirsiniz. Schengen vize başvurusunda prosedürler sık sık değişiklik göstermekte, konsoloslukların istedikleri evraklar değişebilmekte veya yeni evraklar eklenebilmektedir. Örneğin 2014 yılında yürürlüğe giren prosedür gereği, Schengen vizesine ilk kez başvuranlardan parmak izi vermeleri istenmektedir. Bu biyometrik veriler 5 yıl süreyle geçerlidir.

Schengen vize başvurusunda bulunmak istiyorsanız, tam yetkili TÜRSAB A Grubu acente statüsündeki firmamıza güvenebilirsiniz. Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın alanında uzmanlaşmış deneyimli danışmanları ile sorunsuz Schengen vizesi alabilir, başvuru işlemlerinizi bize emanet ederek zamandan ve paradan tasarruf edebilirsiniz. Vize danışmanlarımız doğru kategoriden başvurmanıza, gerekli evrakları hazırlamanıza yardımcı olurken süreci sizin adınıza yürüterek uzun süreli vize alırken yorulmamanızı sağlayacak, üstelik süreçle ilgili olarak sizi ayrıntılı bir şekilde bilgilendireceklerdir.

İletişim numaralarımız üzerinden bize ulaşabilir, dilerseniz randevu alarak İzmir ve Ankara’daki ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Schengen vizesine başvurmanız için gereken bütün bilgileri danışmanlarımızdan alabilir, ayrıca uçak bileti, seyahat sağlık sigortası ve konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz.  

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.