BLOG

Schengen Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

A -A +
Schengen Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

Avrupa'da toplamda 26 ülkeye serbest bir şekilde giriş çıkış izni sağlayan Schengen vizesi, önemli bir seyahat belgesidir. Özellikle gezginlerin sıklıkla başvurduğu bir vize türü olan Schengen, bir takım titiz prosedürleri de bünyesinde barındırır. Vize süreci oldukça kapsamlı olduğundan dolayı dikkatli olmakta fayda var. Yapılacak herhangi bir hata, vizenizin reddine sebep olarak sizi de maddi ve manevi kayıplara sürüklemektedir. Peki Schengen vize başvurusu nereye yapılır?

Gezginlerin En Çok Tercih Ettiği Vize: Schengen

Başvurunun nerede yapılacağı konusuna geçmeden önce bu vize türü hakkında biraz bilgi vermekte fayda var. Schengen Vizesi, 1985 yılında Schengen kasabasında Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında imzalanan, daha sonra çoğu Avrupa ülkesini kapsamı altına alan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. Toplamda 26 ülkenin dahil olduğu bu anlaşmaya tabi ülkelerden birine gittiğinizde diğer ülkelere pasaport kontrolüne takılmadan seyahat edebilirsiniz. Hizmet, Hususi ve Diplomatik pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 180 günde 90 güne kadar olan konaklamalı seyahatlerinde Schengen vizesinden muaftır. Umuma mahsus (Bordo) pasaport sahibi Türk vatandaşlar ise kısa veya uzun süreli olması fark etmeksizin Schengen bölgesine dahil ülkelerden birine seyahat edeceklerinde vizeye tabi tutulurlar.

Schengen Vizesi Parmak İzi Şartı

Schengen vize başvurunuzda, seyahat amacınız izleyeceğiniz yol için kilit unsurdur. Oldukça kapsamlı bir vize olan Schengen vizesinde, elbette prosedürler sıkı ve evrak denetimleri de detaylı yapılmaktadır. Süreci doğru yönetebilmek, evraklarınızın eksiksiz ve doğru hazırlanması Schengen vizenizi sorunsuz bir şekilde almanızda önemlidir. Schengen vizesine ilk kez başvuru yapan veya daha öncesinde parmak izi ibrazında bulunmamış kişiler, şirketler aracılığıyla da başvuru yapmış olsalar da konsolosluktan randevu alarak gitmeleri ve parmak izlerini vermeleri gerekmektedir. Schengen prosedürlerini eksik yerine getirmek ve doğru evraklar sunmak vize onayı almanız için oldukça önemlidir. Dolayısıyla profesyonel bir destek alarak reddedilme riskinizi en aza düşürmeniz sizi hem maddi hem manevi hem de zaman kaybından koruyacaktır.

Başvuruyu Nereye Yapmalıyım?

Schengen vizesi tek ve çok girişli olarak verilebilmektedir. Tek girişli vizede, vizenizi aldığınız ülkeden seyahatinizi başlatma zorunluluğunuz vardır. Örneğin Almanya tek girişli Schengen vizesi aldıysanız önce Almanya’ya, Almanya’dan da diğer üye ülkelere seyahat edebilirsiniz. Çok girişli Schengen vizesinde ise Schengen bölgesine girip çıkabilirsiniz. Peki başvuruyu nereye yapmalısınız? İlgili konsolosluklara bizzat başvuruda bulunabileceğiniz gibi, yetkili kurumlar aracılığı ile de başvuru yapabilirsiniz. Alanında uzman, deneyimli ve güler yüzlü danışman kadrosu ile Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı size ihtiyacınız olan tüm bilgiyi sağlayacak, süreci sizin adınıza yürütecek ve uçak bileti, seyahat sağlık sigortası ve konaklama gibi konularda da ücretsiz danışmanlık sunacaktır. Korona dolayısı ile evden çalışmak zorunda kaldığımız bu süreçte bizlere online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.