BLOG

Schengen Vize Başvurusunda Kimler Sponsor Olabilir?

A -A +
Schengen Vize Başvurusunda Kimler Sponsor Olabilir?
Türk vatandaşlarının en çok seyahat ettiği Almanya, Hollanda, Fransa, Yunanistan, Avusturya gibi Avrupa Birliği üye ülkelerini kapsayarak toplamda 26 Avrupa ülkesi arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen vizesi, bu ülkelerin uyguladığı vize rejiminden dolayı Türk vatandaşlarının en sık başvurduğu vizedir.
 
Schengen vizesi, sıkı prosedürlere ve titiz değerlendirmelere tabi tutulan bir vize rejimi olarak bilinir. Schengen vize başvuruları kapsamında başvuru sahiplerinden pek çok belge hazırlamaları ve belirli kriterleri karşılamaları talep edilir. Başvuru sahibinin maddi yeterliliğini gösteren belgeler, bu gereklilikler arasında önemli yer tutar.
 
Çalışmayan kişilerin Schengen vize başvurularında bir sponsor göstermeleri gerekir. Bunun temel nedeni, aktif çalışma hayatında yer almadıkları için düzenli gelire sahip olmayan öğrencilerin, ev hanımlarının vb. kişilerin seyahatlerinde yapacakları masrafların bir sponsor tarafından karşılanacağının taahhüt edilmesidir. Ancak sponsorluk durumunda belli bir yaş aralığını dikkate almak önemlidir. Gençler için kabul edilen makul yaş sınırı 25 olarak düşünülebilir, zira Avrupa normlarına göre 25 yaşın üzerindeki kişilerin maddi anlamda kendi ayakları üzerinde durmaları beklenir. Ancak ev hanımları için böyle bir yaş sınırlama yoktur, eşlerini sponsor gösterebilirler.
 
Schengen vize başvurularında gösterilecek sponsorların birinci dereceden aile yakınları olması beklenir. Ancak birinci dereceden yakınlarınızın sponsor olamadığı durumlarda ikinci dereceden akrabalarınızın sponsorluğu da kabul edilebilmektedir. Burada önemli olan asıl konu, Konsolosluğun planladığınız seyahati gerçekleştirebilecek maddi güce sahip olduğunuza ve seyahatinizden sonra ülkenize döneceğinize ikna olmasıdır. 
 
Bununla birlikte, çalışmayan herkesin sponsor göstermesine gerek yoktur. Çalışma hayatında aktif yer almamakla birlikte maddi durumunuz yeterliyse, bu durumu banka dökümlerinizle, adınıza kayıtlı tapu ve ruhsatlar gibi mal beyanlarıyla belgelediğiniz takdirde sponsor göstermeye gerek kalmaksızın vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu durumda takdir yetkisi elbette tamamen ilgili konsolosluğun elinde olacaktır. Konsolosluk her zaman, durumunuzu ve seyahat amacınızı daha iyi açıklayan ek belgeler talep edebilir veya size bununla ilgili sorular yöneltebilir.
 
Sponsorlu Schengen vize başvuruları hakkında daha ayrıntılı bilgi almak, hazırlamanız gereken evrak listeleri ve merak ettiğiniz tüm konular hakkında alanında uzman Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı ekibimizle irtibat kurabilir, dilerseniz Ankara, İstanbul veya İzmir ofislerimizi ziyaret ederek Schengen vize işlemlerinizi zaman kaybetmeden başlatabilirsiniz. Bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden ekibimiz tüm işlemleri sizin adınıza yürütüp takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Schengen vize başvurularınızı sorunsuz gerçekleştirmek için Re-Vize’ye güvenebilirsiniz!

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.