BLOG

Schengen Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

A -A +
Schengen Vize İşlemleri Ne Kadar Sürer?

Toplamda 26 ülkeye serbest dolaşım hakkı tanıyan Schengen vizesi, özellikle turistlerin ve gezginlerin sıklıkla tercih ettiği ve başvurduğu vize türüdür. İçinde barındırdığı prosedürlerden dolayı başvuru sürecinde son derece titiz olunmalıdır. Bunun için yapılacak en mantıklı şey, profesyonel bir vize danışmanlık firması ile Schengen vizesine başvurmaktır. Bugün artık tüm konsolosluklar destek almanın önemini vurgulamaktadır. Maddi ve manevi kayıpların önüne geçmek ve vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırmak için uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Peki Schengen vize işlemleri ne kadar süsrer?

Schengen Vizesi Detayları

26 ülkenin Schengen bölgesine üye olduğunu ve bu ülkelerin popülerliklerini düşündüğümüzde, yurt dışına seyahat edenler için Schengen vizesine sahip olmak büyük önem kazanmaktadır. Tek girişli Schengen vizesine sahip olsanız dahi yukarıda saydığımız ülkeler arasında serbestçe gezebilir, çok girişli Schengen vizesi aldığınızda ise Avrupa seyahatinizi dilediğiniz ülkeden giriş yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Bu denli önemli bir avantaj sağlayan bir vizenin uzun ve ayrıntılı bir süreç sonucunda verildiğini vurgulamaya herhalde gerek yoktur. Bununla birlikte, süreç doğru yönetildiği takdirde vize alamamanız için herhangi bir neden de yoktur. Örneğin evraklarınızın tam, doğru ve profesyonel bir şekilde hazırlanması gibi konular bu noktada önemlidir. Ayrıca seyahatinize göre vize stratejinizin, başka bir deyişle hangi ülkeden nasıl bir başvuru yapacağınızın (örn. vize kategorileri) planlanması da büyük önem arz etmektedir.

Schengen Vizesi Kaç Günde Sonuçlanır?

Schengen vizesinin çıkış süreci, vize türüne göre değişkenlik göstermektedir. Örneğin aile birleşimi vizesinin çıkış süreci ile turistik vizenin çıkış süreci elbette aynı değildir. Ancak ortalama 15 gün içerisinde vizeniz sonuçlanabilmektedir. Ayrıca Schengen vizesi için ekspres vize başvurusunda da bulunabilirsiniz. Ekspres vize; gideceğiniz ülkenin gidiş süresine  çok az bir vakit kala hızlı bir şekilde başvurulup bir kaç gün içerisinde alınan vize türüdür. Bu özelliğinden dolayı harç ücreti bir miktar daha farklıdır.

Uzun yıllardır yurt dışı seyahat danışmanlığı sektöründe hizmet veren firmamızın tecrübeli ve uzman danışmanları, Schengen vizesi almak için ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri sizinle paylaşmaktan memnuniyet duyacaktır. Schengen vize hizmetleri konusunda ayrıntılı bilgi için ilgili ülke sayfalarımızı gezebilir, dilerseniz uzman danışmanlarımızla doğrudan irtibata geçebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.