BLOG

Schengen Vize Mülakatı İle İlgili İpuçları

A -A +
Schengen Vize Mülakatı İle İlgili İpuçları

 

Toplamda 26 ülkeyi serbest bir şekilde seyahat etme imkanı tanıyan Schengen vizesi oldukça önemli bir belgedir. 26 ülkeyi kapsayan ülkeler arasında; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Norveç, İzlanda ve İsviçre vardır. Özellikle gezginlerin oldukça rağbet gösterdiği bu izin belgesi titiz detayları ve prosedürleri de bünyesinde barındırır. Schengen vize mülakatı ile ilgili vereceğimiz ipuçları, vizenizi olumlu bir şekilde sonuçlandırmanız için önemli bir rol oynayacaktır diyebiliriz.

Schengen Vizesine ve Mülakatına Dair İpuçları

Eğer Schengen bölgesine ait bir ülkeye gidecekseniz, vize başvurunuzu doğrudan seyahat edeceğiniz ülkeye yapmak çok önemlidir. Bu durum bir sonraki vize başvurularınızda size avantaj olarak geri dönecektir. Elçilikler ve konsolosluklar bu duruma fazlasıyla önem vermektedir. Aynı şekilde eğer seyahat programınız birkaç Schengen ülkesini kapsıyorsa en uzun konaklayacağınız ülkeden vize almayı tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Özellikle ilk kez bir vize başvurusu yapıyorsanız mülakata çağrılmanız olağan bir durumdur. Mülakatın en önemli noktası açıklık ve güvendir. Unutmayın, yetkili üzerinde bırakacağınız izlenim vize başvurunuzun en önemli noktalarından biridir. Şüphe yaratmamaya, dürüst, şeffaf ve açık davranmaya özen gösterin. Sorulara net ve açık yanıtlar verin.

Sizden istenen evrakları doğru bir şekilde teslim etmeniz de oldukça önemli bir durumdur. Evraklar seyahat tipinize ve çalışma durumunuza göre değişkenlik gösterecektir. Uçak ve otel rezervasyonlarınızı da belgelerinizin arasına koymanız oldukça mühimdir. Ayrıca her ülkenin uyguladığı vize prosedürü o ülkenin özel koşullarına, önceliklerine ve  politikalarına göre değişmektedir.

Başvuruyu Ne Zaman Yapmalıyım?

Schengen vizesi başvurularında uygulanan bazı standart prosedürler vardır. Örneğin, vize başvurunuzu seyahat etmeyi planladığınız tarihten en az 20 gün ila 1 ay öncesinden yapmanız gerekmektedir. Ayrıca vizeye başvurmadan önce pasaportunuzun en az 6 ay boyunca geçerli olacak şekilde yenilenmiş olması talep edilir. 10 yıldan eski pasaportlar ise kesinlikle kabul görmeyecektir. Çok girişli Schengen vize başvurusu yaparken gideceğiniz ülkeye ait "Schengen Vizesi Başvuru Formu" isimli belgeyi doldurmanız, çok girişli vize başvurusu yapacak olduğunuzu belirtmeniz ve Schengen bölgesinde kalacağınız süre zarfını kapsayan bir sağlık sigortası yaptırmanız da bir diğer önemli unsurdur.

Bu gibi titiz detaylar içeren vize başvuruları için alacağınız profesyonel bir yardım sizi doğru bir şekilde yönlendireceği için, vizenizin kısa sürede olumlu bir şekilde sonuçlanmasını sağlayacaktır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.