BLOG

Schengen Vize Mülakatı Nedir?

A -A +
Schengen Vize Mülakatı Nedir?
1995 yılında Avrupa Birliği’nde imzalanarak taraf olan ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı sağlayan Schengen vizesi, bu ülkelerin dış sınırlarında yapılan kontrollerde ortak kurallar ve denetimler gerçekleştirilmesini sağlamaktadır. 
 
Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre, Schengen vizesine dahil olan ülkelerdir. 
 
Yukarıdaki ülkelerden herhangi birine, herhangi bir amaçla seyahat etmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları yaşına, mesleğine, seyahat amacına, konaklama süresine göre değişiklik gösteren prosedürlere uygun olarak vize başvurusunda bulunmalıdırlar. Yeşil, Gri, Siyah pasaport sahipleri 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak konaklamalı seyahatlerinde vizeden muaf tutulurlar. Bordo pasaport sahipleri ise uzun ya da kısa süreli olması fark etmeksizin Schengen vizesi almaları gerekmektedir. 
 
3 tip Schengen vizesinden biri olan tek girişli Schengen vizesi, kişinin seyahatine ilk olarak başlayacağı Schengen ülkesini belirterek, o ülkenin konsolosluğundan vize başvurusunda bulunulması gerekmektedir. Eğer ilk olarak vizenizi aldığınız ülkeden başka bir Schengen ülkesine seyahat edecek olursanız bir sonraki vize başvurunuzda bu durum sizin önünüze engel çıkarabilmektedir. 
 
Schengen ülkesine seyahat edecek olan Türk vatandaşlar, başvurularını konsolosluk, elçilik ve yetkili seyahat acentelerinden veya vize başvuru merkezlerinden yapabilmektedirler. Vize için gerekli evrakların hazırlanması, zorunlu evrakların toplanması ve bunları prosedürlere uygun şekilde gerçekleştirmeleri çok büyük önem taşımaktadır. Oldukça titiz denetimlerden geçen vize başvurunuzda evraklarınızın başvuru yaptığınız kategoriyle tutarlı olması, eksiksiz ve doğru şekilde doldurulması sürecin hızlı bir şekilde işlemesinde ve onaylanmasında kilit rol oynar. 
 
Bir acente aracılığı ile başvuruyor olsanız da ilk kez Schengen vizesine başvuran herkes parmak izi vermek için birebir konsolosluğa gitmelidir. Buna ek olarak vize mülakatı (vize randevusu) için de birebir konsolosluğa gitmeniz gerekmektedir. Bu mülakat, gözünüzü korkutmamalıdır. Konsolosluk görevlisi ile seyahat amacınızı açıklayarak verdiğiniz evraklarla tutarlı birkaç soru cevapladığınız bu görüşmede önemli olan rahat olmanız, vize sürecinizi nasıl değerlendireceğinizi açık ve anlaşılır bir şekilde karşınızdaki görevliye iletmenizdir. 
 
Ayrıntılı bilgi almak, Schengen vize başvurusunda bulunmak ve çok daha fazlası için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’nın ofislerini ziyaret ederek alanlarında uzman ve profesyonel danışmanlar ile görüşebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.