BLOG

Schengen Vize Reddi İçin İkinci Başvuru

A -A +
Schengen Vize Reddi İçin İkinci Başvuru

      

Özellikle seyahat tutkunlarının en çok tercih ettiği vize türü olan Schengen vizesi, bir takım titiz prosedürler gerektirdiğinden dolayı, vize başvuru ve alım sürecinde dikkatli olmak gerekmektedir.

Bir çok önemli detayı bulunan ve özellikle ülkemizden pek çok kişi tarafından rağbet gören Schengen vize süreci için bazı önlemler almak önemli bir husustur.

Schengen Bölgesine Üye Olan Ülkeler Hangileridir?

1985 yılında imzalanan bir kararla yürürlüğe giren ve o dönemlerde bazı ülkelere rahat geçiş hakkı tanıyan vize, şimdilerde ise pek çok ülkeye rahat ve kolay bir şekilde geçiş hakkı sağlamaktadır. İsmini Lüksemburg’un ufak bir kasabasından alan bu vize türü, Avrupa’da bulunan 26 ülkeyi ziyaret ve seyahat etme imkanı sunar. Bu ülkeler; Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Estonya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, Hırvatistan, İtalya, İzlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Letonya, Liechtenstein, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Slovakya, Slovenya, Polonya, Portekiz ve Yunanistan’dır. Eğer Schengen vizesine sahipseniz, bu ülkelere pasaportsuz bir şekilde giriş yapabilir, tatilinizin ve seyahatinizin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Hangileridir?

  • Vize talep formu
  • Pasaport
  • Seyahat sağlık sigortası
  • Biyometrik fotoğraf
  • Bilet ve otel rezervasyonları
  • Gelir belgesi

Konsolosluğa yazılacak olan dilekçe

Vize Başvuru Ve Alım Sürecinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Son derece önemli olan bu vize türü için öncelikle evraklarınız tam ve eksiksiz olmalıdır. Pasaportunuz, vize talep formunuz, biyometrik fotoğrafınız, seyahat sağlık sigortanız, biletiniz ve otel rezervasyonlarınız, gelir belgeniz, konsolosluğa yazacağınız dilekçeniz tüm prosedürlere uygun ve titiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Eğer gideceğiniz ülkelerde bir yakınınız varsa, vize başvuru sürecinize davetiye seçeneğini de eklemeniz sizin için olumlu olacaktır. Tüm saydığımız bu evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanıp, konsolosluğa sunulması oldukça önemli. Eğer eksik bir belge ile başvurursanız, vize reddiniz kaçınılmaz olacaktır.

Schengen Vize Reddi İçin İkinci Başvuru Yapabilir miyim?

Yukarıda saydığımız tüm evrakları eksiksiz bir şekilde yerine getirip konsolosluğa verseniz dahi, bu vize türü için red cevabı almanız yine de olasıdır. Örneğin; konsolosluğun sizin Türkiye’ye tekrar geri geleceğinize ikna olması gerekmektedir. Yazacağınız dilekçedeki üslup ve ikna edicilik açık ve samimi olmalıdır. Gelir belgenizi sunarken en az son 3 aylık aktif banka özetinizi vs detaylı bir şekilde vermeniz gerekmektedir. Bu ve buna benzer bazı detaylardan dolayı, konsolosluk son derece önemli olan bu vize türü için red kararı verebilmektedir.

Peki red kararı aldığınız bu vize türü için ikinci başvuru yapmak mümkün mü? Cevabı hemen verelim; evet mümkün. Ancak, artık konsolosluklar dahi, bu tarz vize işlemleriniz için profesyonel bir yardım alınması gerektiğini söylemektedir. Maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamadan vize sürecinizi profesyonel bir destek ile sağlıklı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Re-vize Profesyonel Vize Hizmetleri’nin Ankara, İstanbul ve İzmir’de bulunan ofislerini ziyaret ederek, siz de almanız gereken desteği en doğru kanaldan alabilir ve vize sürecinizi sağlıklı bir şekilde başlatabilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.