BLOG

Schengen Vize Reddi Tekrar Başvuru Nasıl Yapılabilir

A -A +
Schengen Vize Reddi Tekrar Başvuru Nasıl Yapılabilir

Schengen Vize Reddi : Tekrar Başvuru Nasıl Yapılır

Schengen Vizesi, 26 ülkeyi kapsayan Schengen Bölgesi’ni ziyaret ve seyahat etme ayrıcalığı sunan önemli bir vize türüdür. Almanya, Fransa, Hollanda, Yunanistan, İtalya gibi Türk vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkelerin dahil olduğu Schengen vizesi, ülkemizde en çok başvuru yapılan vize türüdür.

Schengen vize başvurusu yapmak, diğer vize prosedürlerine göre daha titiz ve detaylı süreçleri kapsamaktadır. Başka bir deyişle, Schengen vize başvurusunda bulunacak kişiler pek çok farklı evrakı doğru ve eksiksiz bir şekilde toplamalı; istenen bilgileri yine doğru ve eksiksiz şekilde yerine getirerek, yazacakları dilekçelerde seyahat amaçlarını ve seyahat planlarını net bir şekilde ortaya koymalıdır. Yine de tüm prosedürler yerine getirilmiş olsa dahi, açıklamalardaki kafa karışıklığı veya tecrübe eksikliği gibi nedenlerle vizeler reddedilmektedir. Reddedilen vize başvuruları, başvuru sahiplerinin zamandan ve nakitten olumsuz yönde etkilenmesine sebep olmaktadır.

Reddedilen Schengen vize başvurusu için tekrar başvuru yapabilirsiniz. Ancak yeniden başvuru süreci, başvurunuz bir kez reddedildiği için doğal olarak daha zorlu bir süreçtir. Ayrıca bir kere red cecabı aldığınız için, akıllarda bazı soruların kalmasına neden olabilir. Öncelikle vizenizin neden reddedildiğinin doğru tespit edilmesi gerekir. Bu durumun tespitinden sonra iki kritik aşama bulunmaktadır. İlk olarak, başvurunuz eksik evrak veya yanlış bilgi nedeniyle reddedildiyse bu evrak ve bilgilerin itiraz süresi içinde tamamlanması gerekecektir. İkinci kritik aşama ise vize reddinize neden olan durum karşısında tutarlı bir argüman geliştirmektir. Unutmayın ki vize başvurunuz reddedildiyse konsolosluk tarafında sizin adınıza olumsuz bir kanaat oluşmuştur ve yeniden başvuruda odaklanılması gereken en önemli nokta, doğru bilgi ve belgelere dayalı tutarlı argümanlarla bu olumsuz kanaati olumlu yönde değiştirmek olacaktır. Uzmanlık ve tecrübe gerektiren bu süreç profesyonel bir anlayışla yönetilmelidir.

Schengen Vizesi gibi komplike sayılabilecek önemli bir başvuru sürecinizi, maddi-manevi kayıp yaşamadan, profesyonel bir vize danışmanlık hizmeti ile eksiksiz tamamlayabilirsiniz. Günümüzde konsolosluklar dahi, vize başvurunuz için profesyonel bir yardım alınması gerektiğini önermektedir. Elbette bizim tavsiyemiz, ilk vize başvurusu yaptığınız sırada, profesyonel bir destek almanız gerektiğidir. Fakat vize reddi aldıktan sonra tekrar başvuru yapmanız için de vize danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.

Vize danışmanlığı konusunda alanında uzman danışmanlarımızdan, profesyonel bir şekilde Schengen vizesi hizmeti almak ve vize sürecinizi en sağlıklı şekilde tamamlamak için İzmir, İstanbul ve Ankara ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.