BLOG

Schengen Vize Reddine Tekrar Başvuru Yapmak

A -A +
Schengen Vize Reddine Tekrar Başvuru Yapmak

Yurt dışına çıkmak isteyenlerin en çok korktuğu durumlardan biri vize işlemlerinin olumsuz sonuçlanmasıdır. Schengen vizesi kapsamında yer alan tüm vize türleri için yaşanabilecek bir durum bu; eksik evrak, eksik veya çelişkili bilgi ibrazı. Bu gibi eksik bilgi ibrazı vb. vizenizin olumsuz sonuçlanmasına neden olur. Schengen vize reddi, vize başvuru süreci kadar stresli ve yorucu bir süreç olsa da öncelikle tavsiyemiz şu: Paniğe kapılmayın!

Vize Reddine İtiraz

Eğer vize başvurunuz reddedildiyse, bu alacağınız son netice değildir. Pek yaygın olmasa da bazı ülkeler vize reddine itiraz hakkı tanımaktadır. Bunu anlayabilmek için size gönderilen red bildiriminde, bu durumun neden olduğu açıkça belirtilmemiş ve itiraz etme hakkınızın olmadığına dair net bir ifade yoksa başvuru yaptığınız ülkenin ilgili kurumlarıyla temasa geçmeniz gerekir. 

Konuştuğunuz yetkililer vize reddinize itiraz hakkınızın bulunduğunu söylerse, size tanınan itiraz süresi içerisinde bir itiraz mektubu kaleme alabilirsiniz. Vize başvurularını yönetmek kadar çetin ceviz olan bu mektubu kanunlar ışığında, somut gerekçelere dayanarak yazmanız gereklidir. Pek çokları bu metni usulüne göre yazabilmeniz için yine vize danışmanlık firmalarından yardım almanızın daha iyi olacağını söyleyecektir. 

Fakat eğer itiraz hakkınızın bulunmadığı size ifade edilirse, yine korkmayın. Önceden yaptığınız hataları tekrarlamamanız ve telafi etmeniz koşuluyla yeniden vize başvurunuzu yapabilir ve yurt dışı seyahati planlarınızla ilgilenmeye tekrardan başlayabilirsiniz. 

Schengen Vizesine Tekrar Başvurmak

Yine de temkinli olmakta fayda var. Reddedilen bir vizeye tekrardan başvurmak en az (hatta daha fazla) vize başvuru süreçlerinin kendisi kadar zorlu bir süreçtir. Temel başlangıç noktanız vize başvurunuzun reddedilme sebebini açıklığa kavuşturmak olmalıdır, zira yeniden yapacağınız başvuruyu öncelikle bu hatalı durumun telafisi üzerine kuracaksınız. Başvurunuz eksik evrak, eksik veya çelişkili bilgi gibi nedenlerden dolayı reddedildiyse belirli yeniden başvuru süresi içerisinde bu belgeleri, bilgileri tamamlamanız gerekecektir.

Ondan sonraki en önemli adım, vize başvurunuzun reddine karşı tutarlı, somut gerekçelere dayandırılmış, ilgili ülkenin kanunlarının da kapsadığı net bir argüman geliştirmeniz gereğidir. Bunun için hem vize başvuru sürecinin iyi takip etmiş olmanız, başvuru yaptığınız ülkenin vize politikalarına hakim olmanız, kendi başvuru koşullarınızın durumunu çözümlemiş olmanız gerekiyor. Hayatın gündelik akışı içerisinde böylesi kapsamlı bir bilgi edinme ve işleme sürecine tek başına girmek istemeyebilirsiniz. İşte, içinizde böylesi şüpheleri duymaya başladığınız an Re-Vize Danışmanlık olarak devreye biz giriyoruz.

Profesyonel Yardım Alın

Vize başvuru süreçleri gibi, itiraz ve yeniden başvuru süreçleri de zor geçer. Hatta ilk denemeniz başarısız olduysa tekrar denemeleriniz başvuru yaptığınız ülkelerin yetkilileri tarafından çok daha büyük bir titizlikle incelenecektir. Diğer yaşam yoğunluklarınızın, sorumluluklarınızın yanında böylesi bir dönemi kendi başınıza geçirmek istemeyebilirsiniz. 

Sizin için durum böyleyse profesyonel vize danışmanlığı hizmeti almaktan geri durmayın. Vize danışmanlığı şirketleri bu vize başvuru, itiraz, yeniden başvuru süreçlerini sizin yerinize üstlenirler ve olumlu sonuçlanmalarına dair size güvence sağlarlar. Siz de bu aşamada hem zihnen daha rahat olur hem de planlarınızı daha rahat düzene sokabilirsiniz. Profesyonel vize danışmanlığı hizmetinin nasıl verildiğini görmek istiyorsanız Re-Vize Danışmanlık’a ulaşın. 

Bunu sitemizde yer alan online randevu formunu doldurarak yapabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.