BLOG

Schengen Vize Ücreti Ne Kadardır?

A -A +
Schengen Vize Ücreti Ne Kadardır?

Schengen vizesi tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde dolaşmaya izin veren önemli bir vize türüdür. 1995 yılında imzalanan Schengen Anlaşması, üye ülkeler arasında seyahat serbestliği sağlayan bir anlaşma olup çoğunluğu Avrupa Birliği üye ülkelerinden oluşmaktadır. Toplamda 26 ülkeyi kapsayan anlaşmanın tarafları, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Norveç, İzlanda ve İsviçre’dir.

Schengen Vizesi Başvuru Süreci Ve Detayları

Schengen vizesine başvururken hazırlamanız gereken evraklar seyahatinizin amacına, süresine, mesleğinize ve yaşınıza göre değişiklik göstermektedir. Ancak bazı evraklar her kategoride de hazırlanmalıdır. Bunlar, doğru ve eksiksiz şekilde doldurulmuş vize başvuru formu, 2 adet güncel halinizi yansıtan 6 ay içerisinde çekilmiş uygun ölçülerdeki biyometrik fotoğrafınız, 10 yıldan eski olmayan, güncel bilgilerinizi yansıtan ve yıpranmamış pasaportunuzun ve varsa eski pasaport ve vizelerinizin fotokopileri, konaklama ve seyahat bilgileriniz, vize talep dilekçesi gibi evraklardır. Başvurunuz için gerekli olan seyahat sağlık sigortanızın en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır. Vize başvurunuz reddedildiği takdirde iptal etme hakkınızın bulunduğu bu sigortayı başvuru işlemlerinizi başlatmadan önce yaptırmanız gerekmektedir.

Vize Reddi İçin İkinci Başvuru Yapabilir miyim?

Yukarıda saydığımız tüm evrakları eksiksiz bir şekilde yerine getirip konsolosluğa verseniz dahi, bu vize türü için red cevabı almanız yine de olasıdır. Örneğin; konsolosluğun sizin Türkiye’ye tekrar geri geleceğinize ikna olması gerekmektedir. Yazacağınız dilekçedeki üslup ve ikna edicilik açık ve samimi olmalıdır. Gelir belgenizi sunarken en az son 3 aylık aktif banka özetinizi vs detaylı bir şekilde vermeniz gerekmektedir. Bu ve buna benzer bazı detaylardan dolayı, konsolosluk son derece önemli olan bu vize türü için red kararı verebilmektedir.

Schengen Vizesi Ücretleri

2020 itibari ile Schengen vizesi ücreti ve masraflarında bir miktar artış olmuştur. Seyahat amacınıza göre seçeceğiniz kategoriden vizenizi alıp seyahat edebilirsiniz. Masraf ücretleri hakkında detaylı bilgi edinmek ve vize başvurusu yapmak için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.