BLOG

Schengen Vizesi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

A -A +
Schengen Vizesi Almak İçin Ne Yapmalıyım?

Avrupa'nın neredeyse tamamına serbest giriş çıkış izni sağlayan Schengen vizesi, gezginlerin sıklıkla tercih ettiği vize türleri arasında yer almaktadır. Sunduğu ayrıcalıklardan dolayı ise oldukça titiz prosedürleri bünyesinde barındırmaktadır. Vize sürecinde profesyonel bir yardım almak her şeyden önemlisi sizin için oldukça önemlidir zira uzman vize danışmanları aracılığı ile yapacağınız başvurular, konsolosluklar tarafından daha sıcak karşılanmaktadır. "Schengen vizesi almak için ne yapmalıyım?" diye soruyorsanız cevabını bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

Schengen Vizesi Ve Prosedürleri

chengen vize başvurunuzda, seyahat amacınız izleyeceğiniz yol için kilit unsurdur. Oldukça kapsamlı bir vize olan Schengen vizesinde, elbette prosedürler sıkı ve evrak denetimleri de detaylı yapılmaktadır. Süreci doğru yönetebilmek, evraklarınızın eksiksiz ve doğru hazırlanması Schengen vizenizi sorunsuz bir şekilde almanızda önemlidir. Prosedürler sık sık değişiklik göstermektedir, bu değişiklikleri takip edememek veya gözünüzden bir şeyin kaçması başvuruda yetersiz evrak götürmenize sebep olarak size hem maddi hem manevi kayıplar yaşatabilmektedir.

Schengen Vizesi Ve Parmak İzi Uygulaması

2014 yılında yürürlüğe giren yeni bir prosedür bulunmaktadır. Schengen vizesine ilk kez başvuru yapan veya daha öncesinde parmak izi ibrazında bulunmamış kişiler, şirketler aracılığıyla da başvuru yapmış olsalar da konsolosluktan randevu alarak gitmeleri ve parmak izlerini vermeleri gerekmektedir. Schengen prosedürlerini eksiksiz yerine getirmek ve doğru evraklar sunmak vize onayı almanız için oldukça önemlidir. Dolayısıyla profesyonel bir destek alarak reddedilme riskinizi en aza düşürmeniz sizi hem maddi hem manevi hem de zaman kaybından koruyacaktır.

Başvuru Formu Hakkında

Son olarak, Schengen vize başvurusu için en önemli noktalardan biri başvuru formunuzu doğru ve eksiksiz doldurmanızdır. Konsolosluk görevlilerinin zihninde seyahat amacınıza dair ne kadar az soru işareti bırakırsanız vizenizin onaylanması o kadar kolay ve kısa sürede olur. Örneğin turistik vize işlemleriniz için gitmeyi planladığınız yerleri belirtebilir, varsa bununla ilgili rezervasyonlarınızı gösterebilirsiniz.

Vize başvurusunda bulunmak ve vize sürecinizi doğru bir şekilde gerçekleştirmek için İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret edebilir ya da iletişim formundan bizlere ulaşabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.