BLOG

Schengen Vizesi Almanın Püf Noktaları

A -A +
Schengen Vizesi Almanın Püf Noktaları

Tatil veya iş seyahatleriniz için planladığınız yurt dışı yolculukların çoğunda vize almanız gerekecektir. Schengen vizesi almak sanıldığı kadar zor olmadığı gibi, vize şartlarını sağlamak adına toplamanız gereken evrakları gözünüzde büyütmeye gerek yoktur. Bunun yanında bu vizeyi almanızı kolaylaştıracak ve vizenin elinizde olması için geçen süreyi kısaltacak birkaç püf nokta vardır.

Vize almak için özellikle Schengen vizesi şartlarını tamamen sağlamanız her şeyden önemlidir. Diğer ülkeler için gereken vizelerde olduğu gibi Schengen vizesinde de çok sayıda evrak toplamak şarttır. Ancak ilgili evrakların tamamlanması bazen bir bazen iki gününüzü alacak kadar kısa sürebilir. Yeter ki püf noktalarını takip edin.

Schengen Vizesi İçin Başvuru Yapmak

Schengen vizesi başvurusu için konsoloslukların vize servislerinden randevu almanız gerekir. Eskiden olduğu gibi yoğunluk yaşanmaması için konsoloslukların vize servislerine uğramadan önce herkesin randevu alması şarttır.

Randevu konusunda bazı püf noktalarını göz önünde bulundurarak vize alırken daha az zaman kaybetmemeniz mümkündür. Bu kolay yollardan ilki, randevu alacağınız tarihler konusunda biraz araştırma yapmanızdır. Kendi ülkenizde ve gitmeyi düşündüğünüz ülkede randevu alacağınız tarihlerde resmi tatil olup olmamasına dikkat edin ve eğer o tarihlere denk geliyorsa randevularınızı en az 1,5 ay önceden alın.

Telefonla randevu almanın sizi yavaşlatacağını bilmelisiniz. Konsolosluklardan online olarak randevu almanız telefon ile randevu almaktan çok daha pratiktir. Zaman kazanmak ve daha hızlı vize almak için randevu işlemlerinden itibaren kolay yollardan gitmeniz sizin adınıza oldukça avantajlı olacaktır.

Schengen Vizesi İçin Tamamlamanız Gereken Belgeler

  • Randevu gününüzü beklerken, internet üzerinden ya da vize başvuru merkezlerinden kolayca gideceğiniz ülkenin vize başvurularında gereken evrakların maddelerini öğrenin. Kimi zaman bir gün bile sürmeyecek olan bu listeyi tamamlamadan randevuya gitmemeniz gerekiyor.
  • Schengen vizesi dahil birçok vizenin gerektirdiği belli başlı şartlar vardır.
  • Bunlardan ilki pasaportunuzun en az altı ay süreyle güncel ve geçerli olmasıdır.
  • Daha sonra yapmanız gereken Schengen vizesine özel olarak Schengen vize talep formunu doldurmaktır.
  • İki adet biyometrik fotoğrafınızı yanınızda götürmeniz gerekir. Vaktiniz olmadıysa ve fotoğrafçıdan çıkartamadıysanız vize merkezlerinde bulunan makinelerden hızla temin edebilirsiniz.
  • Uçak bileti almanız şart değildir, gideceğiniz ülkeye planladığınız tarihlerde gidiş ve dönüş uçak bileti rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Uçak bileti rezervasyonunuz olmadan randevuya gitmeyin.
  • Randevuya gitmeden önce kalacağınız yeri belirlemiş olmanız gerekir. Ancak bunun için de yer ayırtmanız yeterlidir. Kararınızı vermediyseniz ücretsiz iptal seçeneği olan herhangi bir otelden oda rezervasyonu yaptırabilirsiniz. Vize alamazsanız uçak biletleri ve otel masraflarınızın çıkmaması için ücretsiz rezervasyon yaptırmanız yeterlidir.
  • Bankanızdan alacağınız son üç aylık hesap hareketini ve hesabınızdaki paranın tümünü gösteren bir belgeye ihtiyacınız vardır. Kolay Schengen vizesi almak istiyorsanız hesabınızdaki meblağın yüksek olmasının önemi olduğunu belirtmek isteriz. Hesabınızda ne kadar birikim varsa o kadar hızlı vize sahibi olabilirsiniz.
  • Çalıştığınız iş yerinden isteyeceğiniz evrakları da tamamlarken son 3 aylık maaş bordronuzu istemeyi unutmayın. Böylece en pratik yoldan vize sahibi olursunuz.

Hangi Ülkelere Schengen Vizesi İle Gidebilirsiniz

Püf noktalarıyla birlikte almak daha da kolaylaşan Schengen vizesi nedir ve hangi ülkeleri kapsar? Bu vize, Almanya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Estonya, İspanya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Norveç, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İsveç, İsviçre ve Çek Cumhuriyeti’ni kapsamaktadır.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.