BLOG

Schengen Vizesi Başvurusunda Bulunabileceğiniz Konsolosluklar Hangileridir?

A -A +
Schengen Vizesi Başvurusunda Bulunabileceğiniz Konsolosluklar Hangileridir?

Tam 26 ülkeyi serbest bir şekilde seyahat etme ve giriş-çıkış yapabilme imkanı tanıyan Schengen vizesi, Türk vatandaşlarının en çok tercih ettiği vize türüdür. Bu vizenin alım süreci bir takım titiz prosedürler gerektirmektedir. Bu sebepten dolayı da başvuru ve alım sürecinde yoğun bir dikkat gösterilmesi önemli bir durumdur. 26 ülkeyi kapsadığı için, istediğiniz her ülkeden Schengen vizesi başvurusu yapamazsınız. Peki Schengen vizesi başvurusunda müracaat etmeniz gereken konsolosluklar hangileridir?

Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Lihtenştayn, Norveç, İzlanda ve İsviçre, Schengen vizesine dahil olan ülkelerdir. Dolayısıyla bu ülkelerin konsolosluklarından bu vize türüne başvuru yapabilirsiniz.

Başvuruyu Yaptım, Peki Vizem Ne Zaman Çıkar?

Schengen vizesinin çıkış süreci vize başvurunuzun türüne göre değişmektedir ancak genel olarak bu vizenin 15 ila 30 iş günü arasında çıktığını söyleyebiliriz. Şayet daha önce bu vizeyi almışsanız, AB vatandaşı bir yakınınız varsa, Schengen ülkelerinin birinde yaşayan bir akrabaya sahipseniz, Schengen vizesi almanız çok daha kolay ve hızlı olacaktır. Aynı zamanda seyahatinizin türü de Schengen vizesi alma sürecinizi etkileyecektir. İş seyahati yapıyorsanız veya resmi bir davet dolayısıyla yukarıda bahsettiğimiz ülkelere gidecekseniz Schengen vizesini çok daha kısa sürede alabilirsiniz. Ancak D tipi bir vize başvurusunda bulunuyorsanız Schengen vizesi alma süreciniz biraz daha uzayabilir, zira bu tarz bir vize son derece ciddi protokollere tabi bir vizedir.

Schengen Vizesi Başvurusu ve Alım Süreci Nasıl Gerçekleşir?

Schengen vizesi son derece önemli bir vize türüdür. Bu yüzden evraklarınız tam ve eksiksiz olmalıdır. Bu evraklar arasında;

Pasaportunuz,

Vize talep formunuz,

Biyometrik fotoğrafınız,

Seyahat sağlık sigortanız,

Biletiniz ve otel rezervasyonlarınız,

Gelir belgeniz,

Konsolosluğa yazacağınız dilekçeniz bulunmaktadır.

Saydığımız bütün bu evraklar gerekli prosedürlere uygun ve titiz bir şekilde hazırlanmalıdır. Gideceğiniz ülkelerde bir yakınınız varsa vize başvuru sürecine davetiye seçeneğini de eklemeniz sizin için olumlu olacaktır. Bu saydığımız evrakların eksiksiz bir şekilde tamamlanıp konsolosluğa sunulması oldukça önemlidir. Eğer eksik bir belge ile başvurursanız vize reddiniz kaçınılmaz olacaktır.

Vize reddi yaşanmaması adına bugün pek çok konsolosluk artık profesyonel desteğin önemini vurgulamaktadır. İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek, alanında uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. Yaşanabilecek tüm maddi ve manevi kayıpları önlemek adına, Re-vize ayrıcalığından faydalanabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.