BLOG

Schengen Vizesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

A -A +
Schengen Vizesi Geçerlilik Süresi Ne Kadardır?

Neredeyse tüm Avrupa'yı seyahat etme imkanı tanıyan Schengen vizesi, oldukça önemli bir vize türüdür. Özellikle gezginler tarafından sıkça başvurulan bir süreçtir. Avrupa ülkelerini gezmek  ve oraların yaşam biçimlerini deneyimlemek hemen hemen herkesin hayali olmalıdır diyebiliriz. İşte bu hayalin gerçekleşmesine olanak sağlayan bu vize türü son derece titiz detayları da bünyesinde barındırır.

Schengen Birliği, şu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı sağlar: Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Letonya, Hollanda, Slovakya, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Norveç, Slovenya, İzlanda, Lüksemburg, Polonya, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz ve İsveç. Tek bir Schengen vizesi ile bu ülkelerin tamamına seyahat etme şansına sahip olabilirsiniz. Birden fazla ülkeye giriş yapma hakkı tanıdığı için vize aynı zamanda çok girişli bir vize türüdür diyebiliriz.

Schengen Vizesi Başvuruları Nasıl Yapılır?

Öncelikle  başvuru için konsoloslukların vize servislerinden randevu almanız gerekir. Vize servislerine geçiş yapmadan önce herkesin randevu alması şarttır. Dolayısıyla vize alım sürecinde herhangi bir mağduriyet yaşamamış olursunuz. Randevu alacağınız tarihler konusu da önemli bir durumdur. Kendi ülkenizde veya gitmeyi düşündüğünüz ülkede randevu alacağınız tarihlerde resmi tatil olup olmamasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer randevunuz o tarihlere denk geliyorsa randevularınızı en az 1,5 ay önceden almanız oldukça önemli bir durumdur.

Schengen vize başvurusu yaparken gideceğiniz ülkeye ait Schengen Vizesi Başvuru Formu’nu doldurmanız gerekmektedir. Ayrıca Schengen bölgesinde kalacağınız süre zarfını kapsayan bir sağlık sigortası yaptırmanız gerekecektir. Vize başvurusunda bulunmadan önce uçak bileti ve otel rezervasyonunuzun bulunması, konsoloslukların uyguladıkları standart prosedürler açısından gerekli ve önemlidir.

Başvurunuzdan önce bankanızdan son 3 aylık hesap hareketlerinizi gösteren kaşeli ve imzalı hesap dökümünüzü almanız da bir diğer önemli durumdur. Banka hesabınızda bulunan paranın miktarı vizeyi almanızı kolaylaştıracaktır.

Schengen Vizem Kaç Günde Sonuçlanır? Geçerliliği Ne Kadardır?

Schengen vizesinin onaylanma süresi her ülkeye göre farklılık gösterebilir. Vizenin başvurularının sonuçlanma süresi ise genellikle ortalama 15 gün olarak belirtilmekle birlikte 4 ile 20 iş günü arasında sonuçlanabilmektedir. İlk vize başvurunuzda ise genellikle 30 gün geçerliliği olan bir vize alırsınız. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise bu süre zarfının kesinlikle aşılmaması gerektiğidir.

İzmir, Ankara ve İstanbul ofislerimizi ziyaret ederek maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamak adına profesyonel bir destek alabilirsiniz. Evraklarınız ve belgeleriniz uzmanlarımız tarafından sizin adınıza en sağlıklı şekilde düzenlenmektedir.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.