BLOG

Schengen Vizesi Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

A -A +
Schengen Vizesi Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Schengen Vizesi Hangi Ülkelerde Geçerlidir?

Schengen vizesi, Schengen Birliği’ne taraf olan Avrupa ülkelerinin uyguladıkları ortak vize rejimine verilen genel adıdır. Schengen Birliği’ne taraf olan ülkelerin pek çoğu Avrupa Birliği üyesi olmakla birlikte Norveç, İsviçre ve İzlanda, AB üyesi olmamalarına rağmen özel bir protokolle Schengen Birliği’ne üye olmuşlardır. Schengen Birliği, şu ülkeler arasında serbest dolaşım hakkı sağlayan bir anlaşmadır: Almanya, Avusturya, Belçika, Çekya, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, Letonya, Hollanda, Slovakya, İsviçre, Macaristan, Litvanya, Norveç, Slovenya, İzlanda, Lüksemburg, Polonya, İspanya, İtalya, Malta, Portekiz ve İsveç.

Bu ülkelerin herhangi birinden alacağınız Schengen vizesiyle yukarıda sayılan tüm ülkelere giriş hakkına sahip olacaksınız. Ancak bu konuda dikkat etmeniz gereken önemli bir noktayı hatırlatmak isteriz. Bir ülkeden Schengen vizesi aldıktan sonra, Schengen ülkelerinin vize takip sisteminin bir gereği olarak, Schengen bölgesine vize aldığınız ülkeden giriş yapmanız gerekecektir. Örneğin Schengen vizenizi Almanya’dan aldıysanız Schengen bölgesine Almanya’dan giriş yapmalısınız. Almanya’dan giriş yaptıktan sonra dilerseniz diğer Schengen ülkelerini ziyaret edebilirsiniz. Bu kurala uymadığınız takdirde pasaport kontrol noktasında sorun yaşayabilir, gelecekteki vize başvurularınızda ek incelemelere tabi tutulabilirsiniz. 

Schengen vize başvurusu hakkında tüm merak ettikleriniz için ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilir, dilerseniz yüzlerce Schengen vize başvurusunu doğru ve hatasız hazırlayarak olumlu sonuçlandırmış Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımızla iletişime geçerek başvuru işlemlerinizi başlatabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.