BLOG

Schengen Vizesi Hangi Ülkeleri Kapsamaktadır?

A -A +
Schengen Vizesi Hangi Ülkeleri Kapsamaktadır?

Avrupa’daki en yaygın ve bilinen vize türü olan Schengen vizesi tek bir vize sayesinde 26 adet Avrupa ülkesini seyahat etmenizi sağlayan prestijli bir vize türüdür. Bir Schengen vizesine sahip olarak önce vizeyi aldığınız ülkeye seyahat ettikten sonra, diğer Avrupa ülkelerine seyahat etmeniz mümkün kılınmıştır.

Schengen Vizesi Dahilindeki Ülkeler Hangileridir?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu vize türü 26 ülkeyi kapsamaktadır. Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İzlanda, İtalya, İspanya, İsveç, İsviçre, Litvanya, Lihtenştayn, Letonya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan Schengen vizesi kapsamında olan ülkelerdendir.

Schengen Vizesi ile Gidilebilecek 5 Önemli Ülke

Almanya

Endüstrinin ve sanayinin öncülerinden olan Almanya, Schengen dendiğinde akla gelen ilk ülkelerden birisidir. Bunun en önemli sebeplerinden birisi Almanya’nın AB’nin kurucu üyelerinden olmasıdır. Bu durumun dışında ülkenin sahip olduğu büyük turistik potansiyel de dikkatleri üzerine çekmektedir. Almanya, kültürel ve entelektüel açıdan Avrupa’nın en zengin ülkelerindendir.

Fransa

Yine AB’nin kurucu ülkelerinden birisi olan Fransa, Schengen Bölgesi kapsamındadır. Louvre Müzesi’nin bulunduğu ülke AB’nin en çok turist alan ülkelerinden birisidir. Paris, Nice ve Bordeaux gibi şehirleriyle her zaman odak noktası olmayı başaran Fransa aynı zamanda dünyaca ünlü müzisyenleri, ressamları ve edebiyatçıları da yetiştirmeyi başarmış bir ülkedir.

İtalya

Güney Avrupa’nın incisi İtalya; futbolun, yemeğin ve mimarinin öne çıktığı ülkeler arasında ilk sıradadır. Schengen Bölgesi’ne dahil olan İtalya, Rönesans’ın başladığı ülke olmasından dolayı büyük bir kültürel mirasa ve alt yapıya sahiptir. Bu kültürel miras sayesinde geniş bir turist oranına ulaşmayı başaran İtalya aynı zamanda Avrupa’nın en düzenli ve estetik sokaklarına sahip şehirlerini bünyesinde barındırmaktadır.

Hollanda

Kuzey Avrupa’daki turistik merkezlerden birisi olan Hollanda özgürlüğüne düşkün turistlerin ilgisini çeken bir ülkedir. Avrupa denince akla ilk gelen ülkelerden biri olma özelliği taşıyan Hollanda, bugün dünyanın pek çok yerinden turisti de kendisine çekmektedir.

Yunanistan

Komşumuz Yunanistan da Schengen Bölgesi’ne üye bir ülkedir. Diğer Avrupa ülkelerine göre bir nebze daha uygun fiyatlı olan Yunanistan turistik açıdan son derece cezbedici, kadim bir tarihe sahiptir. Sayısız anıtın ve tapınağın bulunduğu ülke dünyanın her yerinden turistin ilgisini çekmekte olan bir seyahat merkezidir diyebiliriz.

Vize konularında her türlü profesyonel desteği alabileceğiniz kurumumuz, vize sürecinin sıkıcı ve zorlayıcı prosedürlerinden sizi kurtararak, maddi ve manevi herhangi bir kayıp yaşamamanızı sağlamaktadır. İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerimizi ziyaret ederek, yardım talep edebilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.