BLOG

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

A -A +
Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar

Adını 1985’te Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında serbest dolaşım anlaşmasının imzalandığı Lüksemburg kasabasından alan Schengen vizesi, Avrupa ülkelerinin büyük çoğunluğuna seyahat edebilmek için almak zorunda kalacağınız vizedir. 26 ülkenin Schengen bölgesine üye olduğunu ve bu ülkelerin popülerliklerini düşündüğümüzde, yurtdışına seyahat edenler için Schengen vizesine sahip olmak büyük önem kazanır. Bu denli önemli bir avantaj sağlayan bir vizenin uzun ve ayrıntılı bir süreç sonucunda verildiğini vurgulamaya herhalde gerek yoktur. Bununla birlikte, süreç doğru yönetildiği takdirde vize alamamanız için herhangi bir neden de yoktur. Evraklarınızın tam, doğru ve profesyonel bir anlayışla hazırlanması gibi konular bu noktada belirleyicidir. 

Schengen vize başvurusu yapabilmek için öncelikle çalışma durumunuza göre değişen vize evraklarını hazırlamanız gerekir. Siz gerekli evrakları hazırladıktan sonra, alanında uzman profesyonel vize danışmanlarımız tüm kontrolleri titizlikle gerçekleştirecektir.

Schengen vize başvurusu için gerekli evraklar, işveren, çalışan, öğrenci, emekli, kamu çalışanı, çiftçi ve çalışmayan kişiler için farklıdır. Örneğin öğrenciyseniz öğrenci belgeniz, çalışmıyorsanız sponsorunuzun gelir durumunu gösteren belgeler, emekliyseniz emekli maaş bordronuz, özel sektörde çalışıyorsanız SGK İşe Giriş Bildirgeniz ve banka hesap dökümünüz gibi belgeleri başvuru dosyanıza eklemeniz gerekir.

Teslim alınan evraklarınız incelendikten sonra seyahat tarihinize uygun olarak randevu alınmaktadır. Eğer ilk kez vize başvurusu yapacaksanız parmak izi vermek için şahsen gelmeniz gerekecektir. Parmak izi vereceğiniz randevu gününde profesyonel ekibimizden bir kişi işlemlerinizin sorunsuz ilerlemesi için size eşlik edecektir. İşlemleriniz tamamlandığında pasaportunuzun takibi yine tarafımızdan yapılarak başvurunuzun ardından sonuçlanmasının pasaportunuz adresinize gönderilir. Vize başvurusu sırasında vereceğiniz parmak izi 5 yıl geçerli olmaktadır. Daha sonra yapacağınız tüm (Schengen) vize başvuruları, yine siz evraklarınızı hazırlayıp firmamıza ilettikten sonra profesyonel danışmanlarımız tarafından hızlıca ve dikkatle yürütülecektir. 

Schengen evraklarıyla ilgili tüm ayrıntıları öğrenmek için müşteri temsilcilerimizle iletişime geçebilir, dilerseniz Ankara ve İzmir’de bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirsiniz. Bugüne kadar binlerce vize başvurusunun olumlu sonuçlanmasına aracılık eden Re-Vize profesyonel vize danışmanlarımız, Schengen vize başvurusu için gereken tüm bilgileri sizlerle paylaşacak, tüm vize işlemlerinizi sizin adınıza takip ederek hızla sonuçlandıracaktır. Ayrıca, seyahatiniz için gerekli olan uygun fiyatlı uçak bileti, konaklama rezervasyonu ve seyahat sigortası gibi konularda da ücretsiz danışmanlığımızdan faydalanabilirsiniz. Schengen başvurunuzu zaman kaybetmeden başlatmak için Re-Vize’yi tercih edin.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.