BLOG

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir

A -A +
Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir

Son zamanlarda yaşanan trajik corona virüs vakasından dolayı yurt dışına gidecek kişilerin aklına takılan konulardan biri "yabancılar için Schengen kısıtlamasının gelip gelmeyeceği" konusudur. Henüz bununla ilgili kesin bir şey yetkili birimler ya da konsolosluklardan tarafından açıklanmadı. Ancak şunu söyleyebiliriz ki bu zor günler bir gün geçip gidecek ve eski düzenimize yeniden kavuşacağız. Dolayısıyla yeniden yurt dışı seyahatleri planlayabilir ve bunun için gerekli olan konuları araştırabiliriz. Bu bağlamda size bu yazımızda Schengen vizesi için gerekli olan evrakları bir araya getirdik. Ama öncelikle Schengen vizesi nedir kısaca ona değinelim.

Schengen Vizesi Tam Olarak Neyi İfade Etmektedir?

Schengen vizesi; 1985 yılında Schengen kasabasında Almanya, Fransa, Lüksemburg ve Belçika arasında imzalanan, daha sonra çoğu Avrupa ülkesini kapsamı altına alan bir serbest dolaşım anlaşmasıdır. Toplamda 26 ülkenin dahil olduğu bu anlaşmaya tabi ülkelerden birine gittiğinizde diğer ülkelere pasaport kontrolüne takılmadan seyahat edebilirsiniz. Schengen vizesi tek ve çok girişli olarak verilebilmektedir. Tek girişli vizede, vizenizi aldığınız ülkeden seyahatinizi başlatma zorunluluğunuz vardır. Örneğin Almanya tek girişli Schengen vizesi aldıysanız önce Almanya’ya, Almanya’dan da diğer üye ülkelere seyahat edebilirsiniz. Çok girişli Schengen vizesinde ise Schengen Bölgesine girip çıkabilirsiniz.

Peki Vize İçin Gerekli Olan Evraklar Nelerdir?

Öncelikle belirtmeliyiz ki Schengen vizesi için gerekli olan evraklar seyahat amacınıza ve mali durumunuza göre değişkenlik göstermektedir. Çünkü başvuracağınız vize türü de buna paralel olarak değişkenlik gösterir. Örneğin, eğer öğrenciyseniz öğrenciliğinizle ilgili belgeler hazırlamanız ya da emekliyseniz mali durumunuza göre evraklar hazırlamanız istenmektedir. Ancak yine de belli başlı bazı evrakları her vize türü için hazırlamanız gerekmektedir. Bunlar; 10 yıldan eski olmayan pasaportunuz, iki adet biyometrik fotoğrafınız, nüfus kayıt örneğiniz, vize başvuru formunuz, gelir beyanlarınız ve varsa davetiyenizdir. Sizden istenen belgelerin eksiksiz ve tam bir şekilde teslim edilmesi vize alım süreçlerinde oldukça önemli bir husustur.

Maddi ve manevi kayıplarınızın önüne geçmek ve Schengen vizesi hakkında çok daha detaylı bilgi almak için bize online iletişim formundan ulaşabilir ya da Whatsapp hattımıza mesaj bırakabilirsiniz.

 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.