BLOG

Schengen Vizesi İçin Hesapta Ne Kadar Para Gösterilmeli?

A -A +
Schengen Vizesi İçin Hesapta Ne Kadar Para Gösterilmeli?

1995 yılında imzalanan Schengen Anlaşması, üye ülkeler arasında seyahat serbestliği sağlayan bir anlaşma olup çoğunluğu Avrupa Birliği üye ülkelerinden oluşmaktadır. Toplamda 26 ülkeyi kapsayan anlaşmanın tarafları, Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Macaristan, Malta, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, Yunanistan, Norveç, İzlanda ve İsviçre’dir. 

Schengen vizesine başvururken hazırlamanız gereken evraklar seyahatinizin amacına, süresine, mesleğinize ve yaşınıza göre değişiklik göstermektedir. Ancak bazı evraklar her kategoride de hazırlanmalıdır. Bunlar, doğru ve eksiksiz şekilde doldurulmuş vize başvuru formu, 2 adet güncel halinizi yansıtan 6 ay içerisinde çekilmiş uygun ölçülerdeki biyometrik fotoğrafınız, 10 yıldan eski olmayan, güncel bilgilerinizi yansıtan ve yıpranmamış pasaportunuzun ve varsa eski pasaport ve vizelerinizin fotokopileri, konaklama ve seyahat bilgileriniz, vize talep dilekçesi gibi evraklardır. 

Başvurunuz için gerekli olan seyahat sağlık sigortanızın en az 30.000 Euro teminatlı olmalıdır. Vize başvurunuz reddedildiği takdirde iptal etme hakkınızın bulunduğu bu sigortayı başvuru işlemlerinizi başlatmadan önce yaptırmanız gerekmektedir. 

Schengen vize başvurusundan olumlu sonuç almanız için ispatlamanız gereken en önemli nokta, finansal durumunuzun seyahatinizi gerçekleştirmeye uygun olmasıdır. Finansal varlığınızı banka hesap dökümleri, maaş bordrosu, SGK hizmet dökümü, mal varlığınız gibi unsurlarla ispat etmeniz ve desteklemeniz beklenmektedir. 

Schengen ülkeleri her ne kadar ortak bir vize sistemi yürütüyor olsalar da bazı prosedürler ve gereklilikler ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilmektedir. Örneğin Schengen ülkelerinden biri bankada en az 5000 TL olmasını talep ederken bir diğeri bu miktardan daha fazla olmasını talep edebilir. Sponsorluk durumunda ise beklenen para miktarı artış göstermektedir. Örneğin yanınızda çalışmayan kişilerle birlikte seyahate çıkıyorsanız onların da seyahat masraflarını üstlenebildiğinizi ispat eden finansal belgeler sunmanız ve bankada sponsorluğu da üstlenecek kadar paranızın olması istenir.

Schengen vizesi ile ilgili ayrıntılı bilgi almak ve başvuru işlemlerinizi başlatmak için alanında uzman, deneyimli ve güler yüzlü danışman kadrosuna sahip Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı’na başvurabilirsiniz. İzmir, Ankara ve İstanbul’da bulunan ofislerimize gelerek danışmanlarımızla birebir görüşebilirsiniz. Randevu için Online Randevu Formunu, Canlı Destek hattımızı veya telefon numaralarımızı kullanarak bize ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.