BLOG

Schengen Vizesi İçin Ne Kadar Teminat Göstermek Gerekir?

A -A +
Schengen Vizesi İçin Ne Kadar Teminat Göstermek Gerekir?

Schengen Vizesi İçin Ne Kadar Teminat Göstermek Gerekir? 

 

Schengen vizesi, Avrupa Birliği’ne üye olan devletler (ve İzlanda, İsviçre, Norveç) arasında serbest dolaşım hakkı tanıyan bir vize rejimidir. Neredeyse tüm Avrupa ülkelerini kapsadığı ve serbest dolaşım hakkı tanıdığı için umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından en çok başvurulan vizedir. 

 

Başvuracağınız Schengen vizesi, seyahat amacınıza ve konaklama süresine göre değişecektir. Örneğin aile ziyareti yapacaksanız buna uygun vize kategorisine, eğitim amaçlı seyahat edecekseniz eğitim vizesi için gerekli evrakları hazırlayarak başvuruda bulunmalısınız. Bununla birlikte, tüm vize kategorileri için standart olan bazı belgeler vardır. Gelirinizi belgeleyen evraklar bunların başında gelir. Konsolosluklar, seyahatiniz süresince masraflarınızı karşılayacak ekonomik güce sahip olduğunuza ikna olmak istemektedirler. Konsoloslukları bu konuda ikna etmenin en genel yolu adınıza kayıtlı olan tapu, ruhsat gibi taşınmazları ve bankadaki mevduatınızı veya birikiminizi ibraz etmenizdir. 

 

Pek çok başvuru adayı bu noktada ne kadar teminat göstermesi gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Teminat konusunda bir üst sınır yoktur, hatta yüksek teminat göstermek vize başvurunuzun güçlü yönlerinden kabul edilir. Alt sınırı ise yaygın kanıya göre 3.000 TL olarak kabul edilmektedir. Ancak bu konuda birkaç noktaya dikkat edilmelidir. Alt sınır 3.000 TL kabul edilse de göstereceğiniz teminatın o ülkede geçireceğiniz süre açısından makul bir düzeyde olması beklenir. Bunun için günlük kabul edilen tutar 40-50 € arasında değişmektedir. Yani Avrupa’da geçireceğiniz her gün için banka hesabınızda ekstradan 40-50 € bulunması sizin avantajınıza olacaktır. Ancak aile-akraba ziyareti için seyahat edenler konaklama masraflarından muaf olacakları için bu kategorilerde daha düşük meblağlar kabul edilebilir.

 

Schengen vize başvurunuzda elinizi güçlendirecek diğer önemli bilgiler için ilgili sayfalarımızı ziyaret edebilir, dilerseniz alanında uzman ve tecrübeli danışmanlarımızla irtibata geçerek başvurunuzu vakit kaybetmeden başlatabilirsiniz. Bize Ankara ve İzmir ofislerimizden ulaşabilirsiniz.

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.