BLOG

Schengen Vizesi İle Avrupa'yı Keşfetmeye Hazır mısın?

A -A +
Schengen Vizesi İle Avrupa'yı Keşfetmeye Hazır mısın?

Schengen bölgesi olarak kabul edilen bölge, dünyadaki en büyük serbest dolaşım bölgesini kapsamaktadır. Avrupa Birliği’ne üye olan çoğu ülkeyi (26 ülke) kapsamaktadır. Bu ülkelerden alacağınız herhangi bir kısa ya da uzun süreli vize, Schengen vizesi olarak kabul edilmektedir ve bölgeye girişinizi ilgili ülkeden yaptığınız takdirde, tüm bu diğer ülkelere giriş yapma hakkını da kapsayan bir vize olarak kabul edilmiştir. 

Schengen vize işlemleri, gereklilik arz eden vize belgeleri ve prosedürleri açısından benzer niteliktedir. Fakat yine de bu birliğe üye olan her ülkenin kendine özgü vize politikaları da olabileceğinden dolayı, her ülkede farklılık gösterebilen durumlarla da karşılaşmak mümkün. Bununla birlikte Schengen vize ücreti sabittir, bu ücretin yükselmesi ve azalması tüm ülkeler ile eşzamanlı olarak gerçekleşir. Vizenin tanıdığı serbest dolaşım hakkı 180 günlük bir zaman dilimi içerisinde 90 günü aşmayacak bir süre boyunca sürer.

Schengen Ülkeleri Hangileridir?

Eğer ki iş, arkadaş veya aile ziyareti, turizm ve tatil, kültürel ve spor etkinlikleri, transit geçiş, resmi ziyaret, tıbbi ziyaret, kısa süreli eğitim ve araştırma amacıyla bu ülkelere gitmek istiyorsanız Schengen vizesine başvurmanız gerekmektedir. Bu 26 ülke sırasıyla şunlardır:

-Belçika
-Avusturya
-Çek Cumhuriyeti
-Danimarka
-Estonya
-Finlandiya
-Fransa
-Almanya
-Yunanistan
-Macaristan
-İzlanda
-İtalya
-Letonya
-Litvanya
-Lüksemburg
-Malta
-Hollanda
-Norveç
-Polonya
-Portekiz
-Slovakya
-Slovenya
-İspanya
-İsveç
-İsviçre
-Lihtenştayn

Schengen ülkelerini ziyaret etme nedenlerinize, ziyaretlerinizin sıklığına bağlı olarak Schengen konsolosluğu size tek girişli vize, çift girişli vize veya çok girişli vize düzenleyebilir. Tek girişli vizenizin geçerlilik süresi, vize başvuru formunuzda belirttiğiniz Schengen Bölgesi’nde kalacağınız gün sayısına ve size Schengen vizesini düzenleyen konsolosluğun kendi kararına bağlıdır.

Yukarıdaki ülkelere herhangi bir nedenle ziyaret gerçekleştirmek istiyorsanız uzman vize danışmanlarımız ile görüşebilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.