BLOG

Schengen vizesi ile hangi ülkelere gidilir

A -A +
Schengen vizesi ile hangi ülkelere gidilir

1995 yılında Avrupa Birliği’ne üye olan ülkeler arasında Schengen Sözleşmesi imzalanmış, bu anlaşma kapsamında taraf ülkeler kendi aralarındaki seyahatlerde sınırları göz ardı etmişlerdir. Yani bu sözleşme ile serbest dolaşım hakkı getirilmiştir.

Sözleşmeye taraf olan Schengen ülkeleri 26 tanedir. Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre’yi kapsamaktadır. İsviçre, İzlanda ve Norveç ise AB’ye üye olmadıkları halde özel bir anlaşma kapsamında ile Schengen Bölgesi’ne dahil olmuşlardır.

Schengen vizesi nedir?

Sınırlı bir süre için aile ziyareti, toplantı veya turistik gezi gibi amaçlarla yurtdışına çıkmak için kullanılan vizelerdir ve en fazla 90 gün süre ile alınabilir. Vize başvurusu Konsolosluklara veya Büyükelçiliklere yapılabildiği gibi bunun için görevlendirilmiş acenta veya Vize Merkezlerine de yapılabilir. Bunun için de önceden randevu almak işlemleri hızlandırır. Bu konuda size Re-Vize Profesyonel Vize Danışmanlığı olarak gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.

Schengen vizesinin başvuru sonucu 10 günle 30 gün arasında değişebilir. Adaylar seyahatlerine 15 günden fazla süre varken başvuru yapmalıdır; ancak henüz 3 ay varsa başvuru yapamaz.

Schengen ülkelerinin herhangi biri tarafından verilen vize üye ülkelerin tümünde geçerlidir.

Schengen adı nereden gelmektedir?

Schengen Lüksemburg’un küçük bir kasabasıdır ve seyahat sınırlamasını kaldıran serbest dolaşım hakkı getiren bu sözleşme orada imzalandığı için bu isim verilmiştir.

Schengen vizesi evrakları nelerdir?

Gidiş amacınıza göre sizden istenilen evraklar farklı olmakla birlikte herkesten talep edilen sabit evraklar vardır. Sizden istenen evrakların birer fotokopisini de mutlaka yanınızda bulundurun.

1- Pasaport, seyahat dönüşünden sonra en az 3 ay geçerlilik süresine sahip olmalıdır.

2- Vize talep formu; bu formu vize başvuru yapacağınız yerden veya İnternet sitesinden ücretsiz temin edebilirsiniz. Yalnızca gideceğiniz ülkenin dilinde ve kendi dilinizde olmak üzere iki nüsha olmalıdır. Özellikle eksiksiz ve hatasız doldurulması gereken bir evraktır.

3- 2 adet biyometrik fotoğraf; arka fonu beyaz ve son üç ay içinde çekilmiş olmalıdır.

4- Seyahat Sağlık Sigortası

5- Konaklanacak yere ait bilgiler

6- Uçak biletlerinin gidiş dönüş tarihleri

7- Turla gidilecekse tur evrakları

8- Gelir belgeleri; banka hesap özetleri, maaş bordroları

9- Varsa davetiyeler

10- Vize başvuru sebebinizi belirten, yine kendi diliniz ve gideceğiniz ülkenin dilinde hazırlanmış dilekçe.

Vize başvurunuz için gerekli olan evraklar bunlardır.

Schengen vizesi başvuru süreci

Vize başvurusu seyahat başlangıcından 90 gün öncesine kadar yapılabilir. Başvurudan önce Schengen vizesi için gerekli belgelerle alakalı bilgi alabilir, belgelerinizi tamamladıktan sonra başvurunuz için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.

Schengen vize başvurunuzun sonucu ortalama 15 gün olmakla birlikte 30 güne kadar sürebilir. Ancak evraklarınız tamsa ve ek evrak istenmezse ya da mülakat gereği duyulmazsa bu süre 7 güne kadar düşebilir. Başvuru yaptığınız birimin yoğunluğu bu sürede etkili olmaktadır. Bu yüzden vizenizin başvurusunu son güne bırakmamakta fayda var.

Evraklarınızı teslim ettiğiniz gün süreniz başlayacaktır. Bu süre zarfında gerekli tüm işlemler için görevlilerimiz hassasiyetle yanınızda olacak ve tüm konularda yardımınıza koşacaklardır.

Schengen vizesi geçerlilik süresi

Schengen vizesi üzerinde geçerli olduğu tarihler yazılıdır. Kaç gün giriş izniniz var, kaç giriş-çıkış yapabilirsiniz bunlar vizede yazar. Bu vizenizin süresi bitmeden tekrar Schengen vizesine başvurabilirsiniz. Kabul edilen ikinci başvurunuz ilk vizenin bitiş süresinden sonra başlar. Ancak vize süreniz dolduğu halde ülkeden çıkmazsanız ve bu durum fark edilirse ceza alabilirsiniz.

Schengen vizesi almış olmanız o ülkeye kayıtsız şartsız girebileceğiniz anlamına gelmez. Pasaport ve vize kontrolü sırasında evraklarınızla ilgili sorularla karşılaşabilir, bir nevi mülakata tabi olabilirsiniz. 

Ofislerimize telefon ile ulaşarak yardım ve destek alabilirsiniz

Hızlı Yardım İçin Bize Ulaşın

Size daha iyi hizmet verebilmemiz için iletişim bilgilerinizi bırakabilirsiniz. Alanında uzman danışmanlarımız kısa süre içinde sizinle iletişim kuracaktır.

Alabileceğiniz Vizeler

Vize türleri seyahat amacınıza ve maddi durumunuza göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda yer alan vize kategorilerinden size uygun olanı belirleyerek doğru başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Hızlı Vize Başvuru
Tüm Blog İçerikleri
Arayın

Vize başvurunuz için yardıma mı ihtiyacınız var?

İhtiyacınız olan vizeyi birlikte belirleyelim.